AAA
Activiteiten Activiteitenoverzicht
25-09-2017
Avond
Reanimatie en AED
Op deze bijeenkomst komen reanimeren en het gebruik van de AED aan bod. Na uitleg is er ook de mogelijkheid om zelf te oefenen.

De avond wordt gegeven door de gecertificeerde instructeur Gerrit Vos. Aan de avond is geen certificaat verbonden.

Opgeven voor 19 september!
28-09-2017
Ochtend
Omdenken
Dankzij deze training worden 'problemen' interessante uitdagingen om jouw creativiteit te ontwikkelen. Je leert je aandacht verschuiven van het oplossen van problemen naar het omdenken ervan.

​Kortom, deze training is een inspirerende ervaring! Marian van Uffelen, Vrijwilligersbemiddeling bij de Vrijwillligerscentrale, verzorgt deze ochtend.

​Opgeven voor 21 september!  
03-10-2017
Middag
Omgaan met weerstanden
Hoe ga je om met mensen die hun afspraken niet nakomen? Wat doet het met jou? Hoe blijf je het vrijwilligerswerk interessant vinden?

Maar ook, hoe kan je deze weerstand omzetten in meewerken en meer verantwoordelijkheid nemen over de eigen situatie. ​Deze middag wisselen we ervaringen uit en worden praktische handvatten gegeven om met weerstanden om te kunnen gaan.

​Deze bijeenkomst is in handen van Gerry ten Brummelaar, coördinator Buurtbemiddeling en Schuldpreventie.

​Opgeven voor 28 september!
 
27-10-2017
Ochtend
Motiverende gespreksvoering
Je wilt graag waarde toevoegen in het contact met collega's, cliënten of anderen, maar soms lukt dit niet. Hoe je je ook inspant om te helpen, de ander reageert niet. Je probeert te overtuigen. Je wijst op je goede bedoelingen en op de voordelen die de ander daarvan heeft. Maar je ziet geen effect. 

​Herken je dit? Deze workshop kan je handvatten aanreiken. We gaan aan de slag met praktijksituaties, die we in een rollenspel  nabootsen en proberen de kern scherp te krijgen. Wat ging er mis? En hoe kunnen we werken aan beter contact? ​Die praktijksituaties horen wij vooraf graag van je. 

​Na aanmelding ontvang je daarvoor van ons een intakeformulier. De ochtend is in handen van trainer Ida Bloemendal. 

Opgeven voor 18 oktober! 
13-11-2017
Avond
Kledingadvies
Welke kleding staat jou het beste? Misschien ben je niet 100% tevreden over je lijf, toch kun je er altijd goed uitzien. Verkeerd gekozen kleding kan bijvoorbeeld dikker of kleiner doen lijken. In de juiste kleding zie je er in balans uit.

Je leert hoe je delen van je lichaam kunt accentueren of juist camoufleren. Je leert goed kijken naar belijningen; hoe lopen lijnen (strepen, naden etc.) in kledingstukken en welk effect heeft dat? Niet iedereen zal persoonlijk geholpen worden, maar aan de hand van meegebrachte kledingstukken proberen we te laten zien waarom het een miskoop is of welk model jasje beter zou staan. 

​Janine Valk van Louter kleur&stijl verzorgt deze bijeenkomst.

Opgeven voor 3 november! 
21-11-2017
Ochtend
Hoe creëer je ruimte voor je werk, je gezin en jezelf?
We willen steeds meer, we moeten steeds meer. 
​Rennen, rennen, rennen... En waar alles vecht om jouw tijd en aandacht, vergeet je jezelf weleens. Zo raakt de balans zoek tussen wat energie gééft en wat energie vraagt. 

​Gevolg: Je voelt je een 'zesje': het gaat redelijk, maar het houdt niet over. ​Wil je je energie terug? Wil je weer ruimte in je planning, je week, je hoofd? 

​Schrijf je in voor deze workshop van John Vrakking. Hij is coach en trainer voor iedereen die het omgaan met tijd als knelpunt ervaart. Zijn aanpak is luchtig, nuchter en praktisch. 

Opgeven voor 14 november!
28-11-2017
Avond
Ontdek je (vrijwilligers)plek
Wil je vrijwilligerswerk doen, maar je weet niet wat bij je past? 

​Deze creatieve en interactieve workshop is gericht op het ontdekken van jouw talenten en de koppeling aan het soort werk dat bij je past.

In het tweede deel komen ervaren vrijwilligers vertellen over hun werk. Zij zijn actief als maatje of geven praktische hulp bij klussen of het gebruik van een computer. Ook vertellen vrijwilligers over hun werk als bestuurslid en wat zij doen als administratieve ondersteuner. 

​Deze avond wordt georganiseerd door de Vrijwilligerscentrale en is in handen van Marian van Uffelen, coördinator Vrijwilligersbemiddeling. 

​Opgeven voor 22 november!