AAA
Vrijwilligerswerk Informatie en Advies

Wat moet ik weten?

Voor vrijwilligers zijn door de overheid een groeiend aantal regels en wetten opgesteld. Bijvoorbeeld over het aantal uur dat een vrijwilliger maximaal mag werken, wat de maximale vergoeding is etc. Op de website, www.vrijwilligerswerk.nl, staat alle actuele informatie over de wet- en regelgeving met betrekking tot vrijwilligerswerk. Klik op de handige links in het menu hiernaast voor meer informatie over het betreffende onderwerp.
 

Beleid en contracten

Veel organisaties hebben een vrijwilligersbeleid en daaraan is vaak een vrijwilligerscontract gekoppeld. Hierin staat aangegeven wat van de vrijwilliger verwacht wordt en wat de vrijwilliger kan verwachten van de organisatie. Een contract geeft de grenzen aan waarbinnen het vrijwilligerswerk gedaan wordt en zorgt er gelijk voor dat de vrijwilliger verzekerd is. Daarom is het goed om een contract te tekenen als u vrijwilligerswerk gaat doen.

Als u vragen heeft over het vrijwilligersbeleid of het vrijwilligerscontract, kunt u terecht bij de Vrijwilligerscentrale Zutphen.

U kunt terecht op de volgende locaties:
De Vrijwilligerscentrale (Oude Bornhof 47a) tijdens openingstijden (maandag t/m donderdag van 9.00 - 15.00 uur en vrijdag 09.00 - 13.00 uur)
Daarnaast op de steunpunten in de wijk:
dinsdag 11.00 - 13.00 uur in de Bibliotheek in Zutphen   
woensdag 10.15 - 12.15 uur in het pand aan de Weg naar Laren 59
woensdag 10.00 - 12.00 uur in het pand aan de Talmastraat 25