AAA
Activiteiten Activiteitenoverzicht
25-10-2018
Ochtend
Financiële vergoedingen voor mantelzorgers
In deze bijeenkomst krijgt u informatie over financiële regels, zoals tegemoetkomingen, belastingaftrek, PGB en zorgwetten. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met financieel adviseur Evert Olthuis en medewerker van de Wmo Gea Schuppert.

Aanmelden kan tot 19 oktober.
26-10-2018
Avond
Discozwemmen voor jonge mantelzorgers

Kom gezellig discozwemmen! Het zwembad wordt omgetoverd tot een disco met echte discoverlichting en muziek! Ook is er veel speelmateriaal. Je hebt minimaal diploma A nodig. Na het zwemmen eten we samen een patatje en drinken we een drankje. Je kunt deelnemen tot 16 jaar. Neem gerust een vriend of vriendin mee.

Deze activiteit is speciaal voor jonge mantelzorgers. Je bent een jonge mantelzorger wanneer er bij jou thuis iemand lange tijd ziek is of gehandicapt. Een ouder, broer of zus. Bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke of psychische ziekte, een beperking of een verslaving.

31-10-2018
Avond
Voor verenigingen: Lekker aan de slag met communicatie!

24 en 31 oktober van 19.30-21.30 uur 
 
Goed communiceren, het is heel belangrijk. Dat weten veel verenigingen wel. Ze communiceren er wat op los, zowel met de eigen leden als met de grotere achterban. Maar wat vertel je nu aan wie en hoe pak je dat gestructureerd aan? In deze 2 workshops gaan we in op het begrip communicatie en de vereniging. Hierbij gebruiken we schrijven en bloggen als middel. We gaan onder andere in op het geheim achter rake teksten en hoe een slim communicatieplan eruitziet. Er is ook een opdracht om thuis mee aan de slag te gaan.

De workshops worden gegeven door Niek Arts van Uniek Verhalen. Deelname is alleen mogelijk wanneer je beide avonden kunt.

Opgeven kan tot 17 oktober.

05-11-2018
Hele dag
Week van de Mantelzorg 5 t/m 11 november
Van 5 t/m 11 november vindt de Week van de Mantelzorg 2018 plaats. Er is een fantastisch, afwisselend programma samengesteld met activiteiten die gratis toegankelijk zijn voor mantelzorgers. Dit jaar is er ook een activiteit speciaal voor jonge mantelzorgers. Kijk voor het hele programma en wijze van aanmelden hier.
12-11-2018
Avond
Bekend maakt bemind
Vluchtelingen. We horen en lezen erover, en vormen vaak onze mening door wat we zien in het nieuws en op internet. Maar welke mensen zitten er achter al deze berichten? Wat betekent het om je land en je leven achter te moeten laten; je familie en je vrienden te moeten missen.. Vanavond vertelt een vluchteling ons zijn persoonlijke verhaal en gaan we met elkaar in gesprek. Om ervaringen uit te wisselen, te lachen en te verbazen. En er zo achter te komen dat we allemaal maar mensen zijn, met vergelijkbare dromen. Deze avond wordt in samenwerking met VluchtelingenWerk georganiseerd.
 
Opgeven kan tot 7 november.
 
23-11-2018
Ochtend
Balans in lijf en leven

Zijn belasting en belastbaarheid bij jou op elkaar afgestemd? Wil jij gemakkelijker en beter leren zitten, (op)staan, lopen, bukken, tillen, dragen, duwen, trekken, draaien? Vind jij zelfzorg belangrijk? Doe dan mee met de workshop Back to the basics.

Jouw bekken draagt jou. Een stabiel bekken geeft al jouw bewegingen een anker en stabiliteit, letterlijk en figuurlijk. Het is de katalysator van alle bewegingen, het kruispunt van alle spierketens.  In deze workshop leer je hoe je jouw draagkracht vergroot. Je leert met welke spieren je jezelf kunt stabiliseren, ook onder zware belasting.  We maken gebruik van eigen lichaamsgewicht, speelse balansmaterialen als Redcord, fitnessbal/-kussen, Bosu enz. De workshop wordt gegeven door Marion van Arragon.

Draag gemakkelijke kleding en geen schoenen; blote voeten of sokjes zijn het fijnst.

Opgeven kan tot 13 november.

 

10-12-2018
Middag
Fijn en opgeruimd wonen!

Met een opgeruimd huis kies je voor een eenvoudiger, rustiger en meer ontspannen leven. Met minder spullen & schoonmaakmoeite en meer overzicht & bewegingsruimte. En met meer tijd en energie om leuke dingen te doen en te genieten van een opgeruimd gevoel in je kamers, in je kasten en in je hoofd.

Maar hoe pak je dat nu aan? Waar begin je? Wat doe je als je blokkeert? En wat als je niets weg kan doen? Binnenhuisarchitect & opruimcoach Jacquelien Koopman geeft tijdens bij deze workshop veel tips en een stappenplan. Ze leert ons hoe we ruimte kunnen scheppen, fijner kunnen wonen en lichter kunnen leven.

Opgeven kan tot 4 december.