AAA
Activiteiten Activiteitenoverzicht
22-02-2018
Avond
Mantelzorgbijeenkomst - Zorgt u voor iemand met angsten en/of een depressie?
Als u zorgt voor iemand die angsten en/of een depressie heeft, dan kunnen kennis en kunde behulpzaam zijn om de zorg gemakkelijker te maken.
 
  • U weet bijvoorbeeld wel wat uw familielid heeft, maar u heeft onvoldoende kennis van deze ziekte.
  • U weet niet altijd hoe u het beste om kunt gaan met uw naaste?
  • Misschien is het lastig voor u om uw eigen grenzen te bewaken en goed in balans te blijven?
  • Het kan fijn zijn andere mensen te ontmoeten die hier ook mee te maken hebben.
Wij bieden u graag de gelegenheid om antwoord te krijgen op bovenstaande vragen, en mogelijk nog andere vragen! Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met Marga Pastink van GGNet afdeling preventie.

Voor informatie en opgeven kunt u terecht bij de Vrijwilligerscentrale, tel.nr. 0575-596296 of mantelzorg@perspectiefzutphen.nl.
01-03-2018
Avond
Autisme

Deze avond krijg je basiskennis en uitleg over autisme: hoe kun je daar als omgeving mee omgaan en op welke wijze kun je ondersteunen. Maartje Frijhoff is Sociaal werker bij Perspectief en verzorgt deze avond.

Graag opgeven voor 21 februari

06-03-2018
Middag
Non-verbale communicatie

Het is onmogelijk voor mensen om niet te communiceren. 80 tot 85% bestaat uit non-verbale communicatie. En deze communicatie is zeker zo belangrijk als het gesproken woord. Het kan gaan om oogcontact, houding, manier van zitten, gebaren, mimiek, intonatie, etc. In de training gaan we in op de verschillende soorten van non-verbale communicatie. Daarnaast besteden we aandacht aan hoe je hiermee omgaat in een gesprek. Denk hierbij aan: spiegelen, houdingen, het benoemen van emoties en gedrag. De training wordt gegeven door Gerry ten Brummelaar, coördinator Buurtbemiddeling en Schuldpreventie. 

Opgeven graag voor 22 februari

13-03-2018
Middag
Omgaan met dementie

Wil je meer weten over vergeetachtigheid en dementie? Wat houdt dementievriendelijk in? Een casemanager van het Dementienetwerk Zutphen, Lochem vertelt je er meer over.

Graag opgeven voor 1 maart

17-03-2018
Ochtend
Thuis in Zutphen markt 2018

Hoe kan ik zo lang en zo prettig mogelijk thuis wonen? Welke vormen van zorg en ondersteuning zijn er in de gemeente Zutphen? Waar kan ik terecht met vragen of advies over wonen, zorg, welzijn en veiligheid?
Op deze en andere vragen kun je als bezoekers van de ‘Thuis in Zutphen’- markt een antwoord krijgen.

Er is een gevarieerd aanbod van kramen over zorg, jeugdzorg, (mantelzorg-) ondersteuning, woningaanpassingen, hulpmiddelen en vrije tijd. Van professionele en commerciële aanbieders en instellingen tot vrijwilligersorganisaties. Voor jong tot een dagje ouder. Ook voor professionals die vakmatig bezig zijn met zorg en ondersteuning biedt de markt wellicht nieuwe inzichten en oplossingen.

De toegang is gratis voor bezoekers.

22-03-2018
Middag
Kleuradvies
Wat zijn de kleuren die jou het mooiste staan? Wat is het effect van kleur op de ‘buitenkant’: welke kleuren staan iemand mooi. Wat is het effect van kleur op de ‘binnenkant’: welk psychologisch effect heeft kleur op mensen? Welke kleuren kun je het beste dragen als je krachtiger of zachter wilt overkomen, of als je gaat voor een meer zakelijke of juist informele uitstraling? Hoe laat je met kleur zien dat je ruimdenkend bent, of oprecht, of bescheiden, of analytisch? Als de groep niet te groot is, krijgen de deelnemers een persoonlijk advies mee naar huis. Janine Valk van Louter kleur & stijl verzorgt deze bijeenkomst.

Graag opgeven voor 15 maart
12-04-2018
Ochtend
Rolstoeltechnieken
Samen met Sutfene en Platform Gehandicapten & Chronisch zieken organiseren we een actieve bijeenkomst. Na een stukje theorie over rolstoeltechnieken, volgt het oefenen in de praktijk.Zowel binnen als buiten kan er in tweetallen geoefend worden.

Graag opgeven voor 6 april
19-04-2018
Avond
Van wens naar werkelijkheid
Je hebt een wens. Dit kan een grote zijn, bijvoorbeeld een nieuwe baan. Of een kleine wens zoals een opgeruimde kamer. Maar op een of andere manier blijft het bij een gedachte. Hoe zet je dit om naar een concreet resultaat? Stapsgewijs en op een creatieve manier leer je jouw wens ten uitvoer te brengen. De avond is interessant voor iedereen, want wensen hebben we toch allemaal? De avond is in handen van Ingrid ten Hove, ontwikkelcoach bij Banyan Coaching.

Graag opgeven voor 10 april