AAA
Activiteiten Activiteitenoverzicht
29-01-2019
Avond
AED en reanimeren

Dinsdag 29 januari én dinsdag 5 februari, 19.30-21.30 uur
De Uitwijk, De Brink 116 Zutphen

300 mensen krijgen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Elke week. Reanimatie door omstanders verdubbelt de kans op overleving. Leer reanimeren en een AED gebruiken. Je oefent de reanimatie-vaardigheden zoals hartmassage en beademen op een reanimatie-pop. Deze cursus bestaat uit twee lesavonden.

Opgeven voor: 23 januari

07-02-2019
Middag
Wat wil ik nu zelf?

Donderdag 7 februari van 14.00-16.00 uur
De Uitwijk, Terraszaal, De Brink 116 Zutphen

"Het mooiste wat je kunt worden is jezelf."

Sta jij altijd klaar voor anderen? Cijfer jij jezelf weg? Vind jij dat je jezelf eigenlijk meer op de 1e plaats moet zetten? Maar vinden mensen dat niet egoïstisch? Een egoïst denkt alleen maar aan zichzelf. Maar JIJ bent er ook voor een ander. Geef grenzen aan. Dan zorg je goed voor jezelf én de ander.

Voel op welke momenten de zorg uit balans schiet en vooral: waarom gebeurt dat? Begrijp jezelf beter. Accepteer jezelf en ga op zoek naar een betere balans. De middag wordt gegeven door coach en EFT-therapeut Elice ter Beek.

Opgeven voor: 30 januari

04-03-2019
Middag
Omgaan met autisme

Maandag 4 maart, 14.00-16.00 uur
De Uitwijk, Terraszaal, De Brink 116 Zutphen

U kunt deelnemen aan een workshop over autisme. Onderwerpen die aan bod komen:

• Wat is autisme?
• Welk effect heeft het hebben van autisme op jezelf of op de omgeving?
• Hoe ga je om met iemand die autisme heeft? En wat moet je vooral NIET doen?

Maartje Frijhoff (sociaal werker bij Perspectief Zutphen) beantwoordt uw vragen. Verder is er gelegenheid om ervaringen te delen.

Opgeven voor: 27 februari

18-03-2019
Middag
Rolstoeltechnieken

Maandag 18 maart,14.00-16.00 uur
Zorg-wooncentrum den Bouw, Abersonplein 9 Warnsveld

Voor de rolstoeler is elke straat of winkel een uitdaging. Soms zelfs vergelijkbaar met off-roaden. Een simpel stoepje laat de rolstoel steigeren. Hoe voorkom jij dat iemand hard op de koude straat valt?

Samen met zorg-wooncentrum den Bouw en Platform Gehandicapten & Chronisch Zieken organiseren we de workshop Rolstoeltechnieken. Na een stukje theorie oefen je in de praktijk, zowel binnen als buiten.

Opgeven voor: 13 maart

04-04-2019
Avond
Instagram: een complete cursus binnen 150 tekens

Donderdag 4 april van 19.30-21.30 uur
De Born, Rode Zaal, Oude Bornhof 47A Zutphen

Elke dag 1 foto / Aantrekkelijke kop / Goed verhaal in 150 tekens / Kost veel tijd? Gemakkelijker dan je denkt / Wat werkt en wat niet / In 150 tekens

Weer een social media ding erbij. Waarom zou je daar tijd aan besteden? Je (klein)kinderen zitten er op, maar ook jouw klanten! Eén op de twee Nederlanders zijn er dagelijks mee bezig. Bovendien zegt één beeld meer dan 1000 woorden. Instagram is geschikter dan Facebook en Twitter om mooie, interessante plaatjes te delen. Kom naar deze workshop en ontdek Instagram. Ingrid ten Hove, communicatieadviseur van Perspectief Zutphen geeft tips en helpt je op weg in deze interactieve workshop. (Graag eigen laptop meenemen.)

Opgeven voor: 27 maart

15-04-2019
Avond
Budget advies, uitkomen met jouw inkomen

Maandag 15 april, 19.30-21.30 uur
De Born, Rode zaal, Oude Bornhof 47A Zutphen

Heb je aan het einde van jouw geld altijd een stukje maand over? Twijfel je of jouw abonnement/ verzekering of contract de goedkoopste is? Kom dan naar de avond over budget advies. Leer een beter budgetoverzicht maken, krijg bespaartips, zodat je geld overhoudt aan het einde van de maand.

Willy Seijsener heeft jarenlange ervaring als budgetcoach op een bewindvoerderskantoor. Nu werkt Willy als klantmanager werk en participatie voor mensen in de bijstand: "Elk uur van de dag beantwoord ik vragen over hoe je met weinig geld toch uitkomt. Wil je meer doen met jouw geld, dan help ik je graag."

Opgeven voor: 10 april