AAA
Activiteiten Activiteitenoverzicht
24-01-2019
Ochtend
Erfrecht & levenstestament
Donderdag 24 januari 2019, 10.00-12.00 uur
Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 Zutphen
Voor mantelzorgers en belangstellenden 

Tijdens deze informatiebijeenkomst zal uitgebreid worden ingegaan op: 
* De voordelen van een testament (o.a. vermindering van de eigen bijdrage als u in een verzorgingstehuis terecht komt en besparing van erfbelasting
* Het levenstestament (wat gebeurt er als u ernstig ziek wordt, gaat dementeren of om andere redenen tijdelijk of langdurig niet meer in staat bent om uw eigen belangen te behartigen? Wie regelt dan uw financiële en medische zaken?

U wordt bijgepraat door notaris De Wilde over de laatste stand van zaken en krijgt tips om te voorkomen dat u uw vermogen moet opeten, wanneer u in een verpleeg- of verzorgingstehuis terecht komt. Ook wordt ingegaan op hoe u eenvoudig erfbelasting kunt besparen. De lezing zelf duurt ongeveer een uur. Er is daarna volop gelegenheid om vragen te stellen. 
 
Aanmelding (vóór 18 januari) via tel.nr. 0575-596296 of mantelzorg@perspectiefzutphen.nl.
28-02-2019
Ochtend
Omgaan met verandering en verlies
Donderdag 28 februari 2019, 10.00-12.00 uur
Waterkracht, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 Zutphen

Voor mantelzorgers

Mantelzorgers hebben vaak te maken met verlieservaringen. Denk aan het  gezondheidsverlies van de verzorgde, maar ook het verlies van contact zoals het was of het verlies van perspectief. Rouw heeft alles te maken met hechting. Kennis over rouw en verlies kan helpen om het gedrag van de ander én van jezelf beter te begrijpen.

Lea Adriaans, coach bij werk- en levensvragen gaat aan de hand van de transitie- cq verliescirkel graag met jullie in gesprek. Voor meer informatie zie www.leaadriaans.nl

Aanmelding (vóór 25 februari) via tel.nr. 0575-596296 of mantelzorg@perspectiefzutphen.nl.