AAA
Mijn Woning Opmaat
Mijn Woning OpMaat is een initiatief van de gemeente Zutphen en vele partners die actief zijn binnen de sectoren Wonen, Welzijn en Zorg, om u informatie en advies te geven over comfortabel en veilig thuis (blijven) wonen. Wij willen u daarbij helpen. Dit doen we vanuit de visie dat woning-aanpassingen een ‘opmaat’ kunnen zijn naar langer thuis blijven wonen. Voor meer informatie kunt u een folder aanvragen of op de website www.mijnhuisopmaat.nl kijken.
 
U kunt een woonadviseur inschakelen voor advies over aanpassingen in uw huis. Dit is gratis en zowel bij een koopwoning als een huurwoning mogelijk. De woonadviseur is een getrainde vrijwilliger die geschoold is op het gebied van mogelijke woningaanpassingen, veiligheid, ergotherapie en kent de mogelijkheden van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Daarnaast zijn ze bekend met de specifieke woonwensen en -eisen van mensen met dementie.
 
Om zelf de wooncheck te doen of voor tips en handige links kunt u op de website www.mijnhuisopmaat.nl terecht. Wilt u ondersteuning van een woonadviseur? Dit is kosteloos. Neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale van Perspectief Zutphen via vrijwilligerscentrale@perspectiefzutphen.nl Ook kunt u bellen met 0575 596 296. Een woonadviseur neemt dan contact met u op voor het maken van een huisbezoek. Voor dit bezoek dient u ongeveer 1 à 1,5 uur uit te trekken. Aan de hand van een vragenlijst loopt de woonadviseur samen met u uw huis door. Na ongeveer een week ontvangt u een adviesrapport waarin de mogelijke aanpassingen vermeld worden. Op de website staan ook bedrijven of leveranciers die u eventueel kunt inschakelen voor het uitvoeren ervan. Na ongeveer 3 maanden belt de woonadviseur u op om te horen of u aanpassingen heeft uitgevoerd. Mocht u dan nog vragen hebben, helpen zij u natuurlijk graag verder.