AAA
Diensten WeHelpen


WeHelpen: vind en bied hulp bij u in de buurt

 
WeHelpen is een beweging van, door en voor mensen. Mensen die hulp nodig hebben, hulp willen bieden of mantelzorgers die al hulp bieden maar hierin ondersteuning zoeken. Via het digitale platform wehelpen.nl/zutphen vinden zij elkaar, samen werken ze aan een socialere samenleving waarin helpen en hulp delen vanzelfsprekend is. Samen staan ze sterk: dat is de kracht van elkaar!
 
Waarom?
Vroeger waren noaberschap en burenhulp heel gewoon, zoals helpen met tuinieren of boodschappen doen. Tegenwoordig lijkt het wel alsof vragen om en aanbieden van hulp iets is waar u een ander liever niet mee belast. Maar als u er niet om vraagt, kan het niet gegeven worden. Er zijn altijd mensen die graag een handje helpen. Daarom is WeHelpen er. WeHelpen maakt het vragen, aanbieden en delen van hulp weer makkelijker. WeHelpen is gratis en iedereen kan een vraag stellen en een ander helpen, op zijn eigen manier en in zijn eigen tijd.
 
Voor wie?
Mantelzorgers, vrijwilligers, hulpbehoevenden, ouderen, jongeren: iedereen die om wat voor reden dan ook een helpende hand kan gebruiken of wil aanbieden. De ‘we’ in WeHelpen staat voor individuen, maar ook voor organisaties als zorginstellingen, verenigingen en vrijwilligersorganisaties. Iedereen laat zo vanuit zijn eigen dynamiek zijn (maatschappelijke) betrokkenheid zien.
 
Meedoen met WeHelpen?
Een account aanmaken is gemakkelijk: u hebt alleen een e-mailadres nodig, waarna u een aantal gegevens invult over uzelf en bij voorkeur een foto toevoegt. Daarna kunt u gelijk gaan helpen of om hulp vragen. Meedoen aan WeHelpen is gratis en voor iedereen. Meld u vandaag nog aan via www.wehelpen.nl/zutphen

Maar u heeft geen computer of internet? Of bent daar niet zo handig in?
We beseffen dat niet iedereen even handig is met een computer of beschikking heeft over een computer. Daarom zijn er WeHelpen balies georganiseerd. Op diverse plekken in gemeente Zutphen kunt u meer informatie krijgen en ondersteuning om met WeHelpen aan de slag te gaan.

Waar kan ik terecht?
Iedereen kan de Vrijwilligerscentrale bezoeken (Oude Bornhof 47a) tijdens openingstijden (maandag t/m donderdag van 9.00 - 15.00 uur en vrijdag 09.00 - 13.00 uur)
Daarnaast kunt u terecht op de volgende locaties:
 
  • maandag 10.00 - 12.00 uur in het pand van Perspectief in de wijk Waterkwartier: Goeman Borgesiusstraat 7 in Zutphen
  • woensdag 10.00 - 14.00 uur (oneven weken) 10.30 - 12.30 uur (even weken) in het pand van Perspectief in de wijk Noordveen: Weg naar Laren 59 in Zutphen
  • donderdag 10.00 - 12.00 uur in het pand van Perspectief in de Zuidwijken: De Uitwijk, De Brink 116 in Zutphen
  • donderdag 14.00 - 16.00 uur in het pand van Perspectief in Leesten: Goethesingel 32 in Leesten  
  • maandag 09.00 - 12.00 uur in Praktijkhuis van Ixta Noa, IJsselkade 9 in Zutphen
  • woensdag 10.00 - 12.00 uur bij Stichting Platform Gehandicapten & Chronisch Zieken, Mulderskamp 97 in Zutphen
  • vrijdag 10.00 - 12.00 uur bij Cornerstone in het Lighthouse, Troelstralaan 45 in Zutphen
 
Vrijwilligerscentrale en WeHelpen
WeHelpen is een landelijk initiatief dat de gemeente Zutphen graag wil stimuleren in de regio. Hierbij heeft de Vrijwilligerscentrale Zutphen de coördinerende rol gekregen. Het verbinden van vrijwillige inzet sluit naadloos aan bij de uitgangspunten van de Vrijwilligerscentrale.
 
Meer informatie nodig?
Neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale Zutphen, telefoon 0575 596 296 of email zutphen@wehelpen.nl U kunt hier terecht met al uw vragen over WeHelpen.

Weet u al hoe gemakkelijk u iemand kunt helpen via WeHelpen? Bekijk de animatiefilm en help mee.