AAA
Vrijwilligerswerk Deskundigheidsbevordering
De ontwikkelingen  in deze tijd gaan snel, ook voor vrijwilligers.  Om van ontwikkelingen op de hoogte te blijven, om je vrijwilligerswerk goed te (blijven) doen, kan een bijeenkomst over een specifiek onderwerp, een training (bijvoorbeeld een telefoongesprek voeren), een korte cursus (vergadertechniek, notuleren), een workshop over besturen, communiceren met anderen, zinvol zijn.
 
Alle werkzaamheden vereisen bepaalde kwaliteiten en vaardigheden van mensen. Een training, cursus, kan dan een manier zijn om die kwaliteiten te verhogen. Bepaalde vrijwilligersactiviteiten zijn zo specifiek dat er vooraf een training gevolgd moet worden om als vrijwilliger aan de slag te gaan.
 
Bij het denken over deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers zijn de volgende vragen van belang:
* Welke "bagage" hebben vrijwilligers nodig?
* Hoe kun je deskundigheidsbevordering, trainingen en opleidingen invullen?
* Welke trainingen en andere vormen van deskundigheidsbevordering zijn er beschikbaar?

Het aanbieden van deskundigheidsbevordering is ook een middel om de ‘nieuwe’ vrijwilliger die, meer dan vroeger, op zoek is naar uitdaging en afwisseling, te vinden en te binden.

De Vrijwilligerscentrale Zutphen wil deskundigheidsbevordering graag stimuleren zowel voor vrijwilligers als organisaties. Daarom bieden wij een eigen cursusaanbod. Als u behoeft heeft aan een training of workshop die wij nog niet geven, dan horen we dit graag.

Klik hier voor informatie over cursusaanbod 2018.