AAA
Vrijwilligerswerk Deskundigheidsbevordering
De Vrijwilligerscentrale Zutphen wil deskundigheidsbevordering graag stimuleren voor zowel vrijwilligers als organisaties. Daarom bieden wij een eigen cursusaanbod, bestaande uit trainingen, korte cursussen en workshops.

De ontwikkelingen in deze tijd gaan snel, ook voor vrijwilligers. Om van ontwikkelingen op de hoogte te blijven, om je vrijwilligerswerk goed te (blijven) doen, kan een bijeenkomst over een specifiek onderwerp zinvol zijn. Daarnaast kan een training of cursus een manier zijn om vaardigheden te ontdekken of ontwikkelen die van belang zijn voor (vrijwilligers)werk. 

De aankomende cursussen en trainingen van de Vrijwilligerscentrale vind je in ons activiteitenoverzicht. Als je behoefte hebt aan een training of workshop die wij nog niet geven, dan horen we dit graag. Je vindt een overzicht van alle cursussen van de tweede helft van 2019 hier.

Gratis online trainingen
Wij wijzen je hierbij graag op het aanbod aan trainingen die je gratis online kunt volgen.

Computervaardigheden
Vijf lessen in basisvaardigheden Excel vind je hier.
Vier lessen in basisvaardigheden Word vind je hier.

Fondsenwerving
Wil je meer weten over Fondsenwerving? Dan kun je deze cursus van het VSB fonds volgen.


Kwaliteiten als vrijwilliger
Humanitas heeft zes trainingen beschikbaar gesteld die je helpen om je kwaliteiten in te zetten als vrijwilliger. Zo kun je met nog meer plezier en zelfvertrouwen vrijwilligerswerk doen. Het gaat om korte trainingen die iedereen kan volgen en die ook nuttig zijn voor mantelzorgers. De onderwerpen zijn: Empowerment, versterkend gesprek, grenzen stellen, netwerken versterken, omgaan met emoties en vrijwilligers begeleiden. Je vindt de trainingen hier.