Wat Kan Ik Gebruiken Om Biefstuk Mals Te Maken?

Biefstuk kopen met een beperkt budget kan lastig zijn, dit vlees is immers meestal vrij duur.

Veel mensen winkelen voor goedkopere stukken biefstuk, zoals romp, rib-eye en chuck.

Dit zijn de goedkopere opties omdat ze vaak minder mals zijn dan bijvoorbeeld filet of entrecote. Malse steaks zijn het duurst, ze smelten in je mond en smaken heerlijk als ze goed gaar zijn.

Gelukkig is er iets dat je kunt doen als je nog steeds malse steak wilt eten, maar geen dure Wagyu- of Filet-steaks wilt kopen.

Als je je afvraagt, wat kan ik gebruiken om biefstuk mals te maken? U bent op de juiste plaats.

In deze post bekijken we wat je kunt gebruiken om je biefstuk malser te maken, zodat je het meeste uit je vlees haalt en ervoor zorgt dat je maaltijd net zo lekker is als hij zou moeten zijn.

Laten we dat van dichterbij bekijken

Wat Is De Betekenis Van Malsmakende Biefstuk?

Eerst moeten we weten wat mals maken van biefstuk eigenlijk betekent. Mals maken betekent vlees malser maken.

Je kunt dit op veel manieren doen. De meest voorkomende is om te beuken, te scoren en te wrijven met een vleesvermalsende pasta.

Ze hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen: de taaie spiervezels afbreken en malser en sappiger maken. Een vleesvermalser zal de vezels en eiwitten in het vlees afbreken, net als wanneer je aan het sporten bent in de sportschool.

Wanneer je het rekken en scheuren van de spiervezels traint om ze sterker te maken, maar met een vleesvermalser, doe je hetzelfde alleen met een voorwerp of poeder. En met als doel de spiervezels te verzwakken en af te breken die klaar zijn voor consumptie.

Veel mensen maken steaks mals. Het is een geweldige manier om meer waar voor uw geld te krijgen. Laten we eens kijken naar enkele voordelen van het mals maken van uw steak.

Malsmakende Biefstuk: De Voordelen

Hoewel u uw steak niet hoeft te koken, zijn er velen die dat wel doen. Als u het meeste uit uw biefstuk wilt halen, zijn er bepaalde voordelen aan het mals maken ervan.

De eerste is dat mals makende biefstuk je in staat stelt malser vlees te krijgen van budgetvlees. Door je biefstuk mals te maken, kun je eiwitrijke maaltijden eten zonder het grote geld uit te geven.

Dit betekent dat je steaks zoals romp, rib-eye en chuck kunt kiezen terwijl je ze nog steeds lekker mals maakt met behulp van een vleesvermalser.

Mals maken van biefstuk heeft nog een ander voordeel. Het maakt het makkelijker te verteren. Dit zorgt ervoor dat je niet een opgeblazen gevoel krijgt na je maaltijd en dat de natuur soepel stroomt.

Nadelen Van Mals Makende Biefstuk?

Een van de grootste nadelen van het mals maken van biefstuk is dat het behoorlijk tijdrovend kan zijn, als je grote stukken mals maakt met een hamer, kan dit meer dan een uur duren.

Sommige mensen kunnen het zich niet veroorloven om het juiste gereedschap te kopen om hun steaks goed mals te maken.

Je moet ook voorzichtig zijn bij het koken van biefstuk. Als je je biefstuk te mals maakt, wordt het papperig doordat de enzymen worden afgebroken.

Als het gaat om het koken van een biefstuk, is er een fijne lijn die u uit ervaring zult leren. Neem de tijd en kook slechts ongeveer 5 minuten per halve inch.

Het is beter om te weinig mals te maken dan te mals, omdat je in wezen je biefstuk verspilt als je het te veel doet.

Persoonlijk geef ik er de voorkeur aan dat mijn steaks zo natuurlijk en mals mogelijk zijn.

Ik weet zeker dat deze poeders effectief zijn, maar het idee om poeder op mijn biefstuk te strooien, wat irritatie van mijn keel, maag of allergische reactie kan veroorzaken, is het niet waard.

Het komt allemaal neer op persoonlijke voorkeur. Sommige mensen zullen het misschien graag aan hun steaks toevoegen. Voor mij is dit echter een nadeel dat het vermelden waard is.

Wat Te Gebruiken Om Biefstuk Mals Te Maken?

Als het gaat om het mals maken van je biefstuk, heb je een aantal verschillende opties. Technisch gezien kan alles worden gebruikt om het vlees te stampen, maar er zijn drie manieren waarop koks dit doen:

1. Vleesvermalser Mallet

De eerste manier om je steak mals te maken, is door een hamer te gebruiken. Dit is de beste en meest populaire manier om biefstuk te bereiden. Een hamer kan langzaam consumeren.

Een vleeshamer moet vijf minuten per inch worden gebruikt. Dit betekent dat je dit een tijdje moet doen als je steak groot is.

2. Natuurlijke Marinade

Een andere goede manier om je steak malser te maken, is door een marinade te gebruiken. Persoonlijk gebruik ik graag citroensap, karnemelk, azijn of sojasaus om de eiwitten af te breken en mijn steaks malser te maken.

Dit is ook minder tijdrovend dan het gebruik van een hamer en duurt ongeveer 1 uur voor een maximaal effect.

3. Vleesvermalser Poeder

De volgende manier om uw steak malser te maken voordat u gaat koken, is door een vleesvermalser poeder te gebruiken. Droog mals poeder wordt vlak voor het koken aan de biefstuk toegevoegd. De vuistregel is om ongeveer één theelepel per pond te gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat het poeder in het vlees dringt, kun je het beste elke centimeter met een vork of een scherp voorwerp in de biefstuk prikken.

Het is ook belangrijk op te merken dat veel van deze vleesvermalsende producten zout bevatten. Kruid je eten daarom niet met zout.

Andere Overwegingen

Je moet ook onthouden dat niet alle mensen in vleesvermalsers geloven. Ze zijn vaak te gaar steaks. Het maakt niet uit hoeveel je je steak mals maakt, als je te gaar bent, zal het vlees niet mals zijn.

Het is belangrijk om uw steak goed te koken met de juiste voorbereiding en kruiden en voor de juiste hoeveelheid tijd, afhankelijk van hoe u uw steak gaar wilt hebben.

Is het de moeite waard om biefstuk mals te maken?

In mijn ervaring ja, ik doe dit nu bijna elke keer als ik een biefstuk kook. Ik houd er echter niet van om te veel tijd met een hamer door te brengen en mijn voorkeur gaat uit naar het gebruik van natuurlijke marinades om enzymen en eiwitten af te breken.

Hierdoor kan ik mijn steak tot een uur in de marinade laten liggen en dan ongeveer een uur later terugkomen. Dit hangt echt af van persoonlijke voorkeur en hangt grotendeels af van het type marinade dat je gebruikt, hoewel alle bovenstaande methoden effectief zijn om biefstuk mals te maken.

Laatste Gedachten

Er zijn veel methoden en hulpmiddelen die u kunt gebruiken om steaks mals te maken. Als je kiest voor goedkope steaks, raad ik je ten zeerste aan om je steak mals te maken voor consumptie.

Het is niet alleen gezonder en gemakkelijker te verteren, maar het smaakt ook veel beter en is een eenvoudige stap in de voorbereiding die je maaltijd zoveel beter maakt.

Een hamer is een geweldig hulpmiddel om biefstuk mals te maken. Het kan zo goedkoop zijn als een paar dollar en maakt je steak malser, sappiger en malser zonder veel geld uit te geven.

We hopen dat je iets van dit artikel hebt geleerd en nu weet je hoe je steaks goed en veilig mals kunt maken.