Biologische Cafeïnevrije Koffie. Een Gezondheidsbewuste Beker Zonder Cafeïne

Decaf-drinkers zijn zich meer bewust van hun gezondheid. Het zijn geen regelmatige rokers en ze drinken ook niet veel koffie of alcohol. Er zijn veel merken op de markt die gezonde opties bieden voor wie toch van koffie wil genieten zonder bijwerkingen.

Korte samenvatting: Beste biologische cafeïnevrije koffie

Biologische Cafeïnevrije Koffie: De Beste Keuze

Vasthouden aan cafeïnevrije koffie kan moeilijk zijn, vooral als je niet van de smaak houdt. Je zou ook kunnen merken dat je cafeïnevrije koffie vermijdt als je thuismachine niet het juiste product heeft.

We hebben tientallen merken doorzocht om de top vijf van biologische cafeïnevrije keuzes te vinden. Ze zijn betaalbaar en zitten boordevol smaak dat je de cafeïne niet eens zult missen.

Kickapoo geeft je hele bonen die op bestelling zijn geroosterd en levert enkele van de meest verse biologische koffieproducten aan zijn klanten. Deze koffiebonen worden gemaakt in Peru met behulp van duurzame landbouwmethoden die zorgen voor een hoogwaardige verwerking en een minimale impact op het milieu.

Kickapoo’s biologische cafeïnevrije koffiemelange heeft een smaak van noten en chocolade. Het is een zachte, delicate, geroosterde en rokerige melange die u zal bevallen. Ze geloven dat zelfs cafeïnevrije koffie geweldig moet smaken. Ze gebruiken een Mountain Water Process om cafeïne uit de bonen te verwijderen, dus je hoeft je geen zorgen te maken over oplosmiddelen of chemische verwerking met Kickapoo-producten.

Dingen die we leuk vinden

  • Het is gemaakt van 100% biologische koffiebonen uit Peru
  • Ze gebruiken Mountain Water Processing in plaats van chemicaliën voor cafeïnevrij maken
  • Ze roosteren deze zakken op bestelling

Dingen die we niet leuk vinden

  • Het is duurder dan andere biologische merken op de markt
  • Ze verkopen alleen producten van hele bonen

Moedertaalkoffie Decaf Fincas Mierisch

Decaf Fincas Mierisch – Moedertaalkoffie

Deze lekkere decaf van Mother Tongue Coffee is met water verwerkt uit Jinotega, Nicaragua, en smaakt naar kersenchocoladetaart.

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Deze cafeïnevrije Mother Tongue Coffee-melange is perfect voor liefhebbers van kersenchocoladetaart. Het heeft dezelfde diepe smaken en intense chocoladesmaak als een zwarte woudcake, maar zonder de cafeïne.

De medium-dark gebrande koffie heeft een heerlijk zoete smaak die iedereen zal bevallen die geniet van een beetje zoetheid in hun ochtendkopje. Deze biologische bonen worden geteeld en geoogst op koffieplantages in Nicaragua. Mother Tongue gebruikt een natuurlijk anaëroob fermentatieproces waardoor ze een zoete en sappige smaak krijgen. Ze gebruiken ook Swiss Water Processing om bonen te decafeïneren voordat ze worden verpakt.

Je krijgt nog steeds een rijke, krachtige kop koffie, zelfs na cafeïnevrij. Dit product verliest zijn smaak niet door natuurlijke cafeïnevrij te maken.

Dingen die we leuk vinden

  • Het is alsof je een toetje in een kopje eet!
  • Om het gebruik van chemicaliën of oplosmiddelen te vermijden, gebruiken ze het Zwitserse waterproces om cafeïne te verwijderen.
  • Het is verkrijgbaar als voorgemalen koffie en als hele bonen voor veel verschillende zetmethoden

Dingen die we niet leuk vinden

  • Sommige koffiedrinkers vinden de intense smaak misschien te zoet.
  • Dit product is een beetje prijzig in vergelijking met andere merken

Allegro Coffee Decaf Biologische Franse Koffie

Allegro Coffee biedt Organic French Roast gemaakt van Fair Trade koffiebonen uit Midden- en Zuid-Amerika. De bonen zijn Swiss Water Processed in Vancouver, British Columbia, om ervoor te zorgen dat dit cafeïnevrije product geen chemicaliën bevat.

Deze French Roast-melange geeft een hartig, zoet en rokerig aroma aan je ochtendbrouwsel. Deze koffie is verkrijgbaar in een zakje van 340g met hele bonen die je kunt malen om in verschillende machines en persen te gebruiken. Deze Allegro Decaf Organic French Roast is echter niet de typische melange die je in de winkelrekken vindt.

Deze donkere branding is zo rijk aan smaak en aroma dat koffieliefhebbers niet eens merken dat het cafeïnevrij is. Deze koffie is niet goedkoop. In feite zijn de kosten van dit product iets hoger dan die van sommige andere die momenteel op de markt zijn, maar u kunt uzelf een reis naar uw plaatselijke café besparen voor een premium cafeïnevrije koffie met deze melange.

Dingen die we leuk vinden

  • Een geweldige bonenkeuze voor een cafeïnevrije espresso zonder bittere nasmaak
  • Het heeft een complexe, rijke en rokerige smaak die zacht is met hints van zwarte peper en melasse.
  • Het heeft de gedurfde, donkere rijkdom van gewone koffie zonder de cafeïne

Dingen die we niet leuk vinden

  • Het is nog steeds goedkoper dan uit eten gaan, maar het kost meer dan andere merken.
  • Sommige mensen vinden de rijke smaken misschien te intens en rokerig voor hun smaak.

Lifeboost Koffie Medium Roast Zwitsers Water Decaf

Lifeboost Koffie Medium Roast Zwitsers Water Decaf

Koffie drinken is een plezier, en u hoeft zich geen zorgen te maken over de invloed ervan op uw gezondheid. Lifeboost heeft de kunst van een biologische kop koffie geperfectioneerd die niet schadelijk is om te drinken. Als koffie wordt verbouwd en verwerkt zonder het gebruik van schadelijke toevoegingen, kan dat veel voordelen bieden. Lifeboost kan koffiebonen leveren die een verschil kunnen maken in uw dagelijkse cafeïnevrije inname.

Dit is een single-origin koffie met een laag zuurgehalte, waarbij bonen van dezelfde planten op dezelfde boerderijen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat u precies krijgt wat ze beloven. Veel merken bieden bonen aan die gemaakt zijn van een mix van verschillende bonen. Helaas kan deze diversiteit betekenen dat niet al het product 100% biologisch of vrij van pesticiden is. Lifeboost elimineert de mogelijkheid hiervan door alleen bonen van één oorsprong te kiezen.

Swiss Water Processing wordt gebruikt om hun cafeïnevrije premium koffiebonen te produceren. Er gaat geen smaak verloren met deze Lifeboost Medium Roast Decaf-keuze. Dit is een uitstekende cafeïnevrije koffie, zo goed dat je vergeet dat je koffie zonder cafeïne drinkt. Ze streven ernaar om de beste, meest gezonde koffiemelanges aan te bieden.

Dingen die we leuk vinden

  • Voor de beste smaak gebruiken ze bonen van één oorsprong.
  • Deze koffie met een lage zuurgraad helpt brandend maagzuur en andere spijsverteringsproblemen te voorkomen.
  • Het is verkrijgbaar in hele bonen en gemalen koffie voor elke brouwmethode

Dingen die we niet leuk vinden

  • De minimale bestelling is drie tassen, wat het uitproberen van een nieuw merk een grotere verplichting kan maken
  • De kosten kunnen hoger zijn dan die van andere premium biologische melanges

Verena Street Coffee biedt een nostalgisch tintje met zijn Sunday Drive Cafeïnevrije Medium Roast Coffee. Het zijn 100% Arabica-koffiebonen, gemalen in zakken van 312 g en biologisch gecertificeerd door de Rainforest Alliance.

Ze gebruiken het Zwitserse waterproces om hun bonen cafeïnevrij te maken voor deze geweldige koffie, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over chemische verwerking. Deze medium branding van Verena Street Coffee is smaakvol en rijk, maar toch zachter dan een donkere branding.

Deze koosjere koffie wordt gebrand en verpakt in Iowa en is gecertificeerd door de Orthodox Union. De Verena Street Sunday Drive Cafeïnevrij medium gebraad is een goede keuze als je op zoek bent naar een rijke, zachte smaak zonder cafeïne.

Dingen die we leuk vinden

  • 100% Rainforest Alliance gecertificeerd
  • Voor cafeïnevrij maken gebruiken ze Swiss Water Processing
  • Het heeft over het algemeen een milde en zachtere smaak

Dingen die we niet leuk vinden

  • Dit product is een medium gemalen koffie, die mogelijk niet goed werkt voor sommige machines
  • Het heeft zowel natuurlijke als kunstmatige smaakstoffen

De Organische En Cafeïnevrije Verschillen

Het kan moeilijk zijn om de juiste biologische cafeïnevrije koffiemelange te vinden. Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden wanneer u onderzoek doet naar de vele merken die momenteel op de markt zijn. Als u weet waar u op moet letten, besteedt u minder tijd aan het kijken naar details en meer tijd aan het genieten van uw favoriete drankje.

Wat Betekent Organisch?

Supermarkten zijn tegenwoordig praktisch bezaaid met biologische labels. Biologische koffiebonen moeten het USDA Certified Organic-zegel hebben om aan te tonen dat ze aan bepaalde normen voldoen.

  • Geteeld zonder chemische meststoffen, pesticiden of herbiciden.
  • Er worden alleen organische meststoffen gebruikt, zoals kippenafval, koffiepulp of compostmateriaal
  • Maakt geen gebruik van GGO’s (Genetisch Gemodificeerde Organismen)

Beter voor het milieu

Biologisch geteelde koffiesoorten zijn beter voor het milieu en de boeren die ze verbouwen. Zonder het constante gebruik van chemische producten blijven de lucht, het water en de bodem schoner en zijn er minder gezondheidsrisico’s voor de personen die deze koffiebonen produceren.

Beter voor uw gezondheid

Biologische koffie smaakt niet alleen beter dan gewone chemisch behandelde koffie, maar er zijn ook tal van gezondheidsvoordelen. Veel mensen die gewone koffie niet kunnen verdragen, kunnen bijvoorbeeld biologische melanges drinken zonder enige bijwerkingen.

Koffiebonen kunnen chemicaliën van de traditionele koffieverwerking absorberen, wat problemen kan veroorzaken wanneer je ze consumeert. Als gevolg hiervan merken sommige mensen spijsverteringsproblemen op, terwijl anderen zure reflux kunnen hebben.

Enkele gezondheidsvoordelen van biologische koffie zijn:

  • Bevat meer antioxidanten, vitamines en mineralen, die het immuunsysteem helpen versterken
  • Er is minder kans op het ontwikkelen van ziekten als diabetes, de ziekte van Parkinson en hoge bloeddruk.
  • Minimaliseert spijsverteringsproblemen en zure reflux

De Decaf-verwerkingsmethoden

Er zijn veel manieren om koffiebonen te cafeïnevrij maken. De kwaliteit van de koffie hangt af van de gebruikte methode. De meest populaire manieren om cafeïnevrije koffie te produceren zijn onder meer het gebruik van chemicaliën, het Zwitserse waterproces en koolstofdioxide.

Voordat ze de bonen roosteren, wordt cafeïnevrij gemaakt. Deze stap is veel gemakkelijker als je groene koffiebonen gebruikt. Helaas, als ze de bonen eerst roosteren, zal het resultaat niet de rijke smaak hebben die je associeert met koffie.

Chemisch inweken

De koffiebonen worden door middel van chemische weektechnieken in water geweekt. De koffiebonen worden vervolgens met een chemisch oplosmiddel aan water toegevoegd. Dit helpt de cafeïne eruit te halen. Dit oplosmiddel kan een mengsel zijn van ethylacetaat of methyleenchloride. Dit zijn beide effectieve chemicaliën voor het verwijderen van cafeïne uit de bonen.

Ze herhalen dit weekproces meerdere keren om continu de cafeïne eruit te halen, terwijl ze de bonen laten weken. De bonen zijn nog steeds smaakvol en de cafeïne wordt effectief geëlimineerd. Om de smaak te behouden, omringt deze oplossing de bonen.

Vervolgens laten ze het chemische oplosmiddel weglopen en worden de bonen verwarmd om eventueel achtergebleven oplosmiddel en cafeïne te verbranden, waardoor cafeïnevrije bonen klaar zijn om te verwerken. Dit proces wordt als veilig beschouwd volgens de FDA-normen. De bonen mogen worden verkocht zolang ze voldoen aan de FDA-eisen van minimaal part per million.

Sommige personen zullen gevoelig zijn voor sporen van het oplosmiddel dat zich in de bonen zou kunnen bevinden. Ze kunnen Swiss Water of andere methoden kiezen om koffie te cafeïnevrij te maken.

Zwitsers waterproces

De Swiss Water-methode is in de jaren dertig in Zwitserland ontwikkeld als alternatief voor het wassen met chemisch oplosmiddel. Het is gezonder dan chemische cafeïnevrij. Hele bonen koffiebonen worden geweekt in water. Dit maakt het gemakkelijker om de cafeïne uit de bonen te halen zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën.

De wateroplossing begint nu de cafeïne op te vangen. Het wordt vervolgens gefilterd door actieve koolstoffilters. Dit proces grijpt de cafeïne terwijl natuurlijke suikers, oliën en andere elementen behouden blijven. Dit mengsel kan worden gebruikt om cafeïne uit volgende batches te weken of te onttrekken, terwijl de aroma’s en smaken in uw koffiebonen behouden blijven.

Kooldioxide proces

Kooldioxide is een van onze natuurlijke hulpbronnen die effectief is in het verwijderen van cafeïne uit koffiebonen. Wanneer het super geconcentreerd is, kan het werken als een gas en een vloeistof. Dit product kan worden gebruikt als een natuurlijk oplosmiddel voor het extraheren van cafeïne. Dit komt door de eigenschappen van C02-moleculen en hoe ze zich binden aan de cafeïnemoleculen.

Met de bonen in een stabiele container blazen ze geconcentreerd vloeibaar kooldioxide met een druk van 454 kg per vierkante inch. Om de cafeïne te scheiden, wordt de C02 door een koolstoffilter geleid. Deze natuurlijke stof wordt opnieuw gebruikt op de partij bonen om ervoor te zorgen dat 94% tot 98% van de cafeïne wordt geëxtraheerd vóór verwerking.

De natuurlijke oliën en andere moleculen die worden verwijderd door kooldioxidemethoden, worden niet opnieuw in de koffiebonen opgenomen zoals alternatieve methoden. Deze stoffen hoeven voor verwerking niet opnieuw in de koffieboon te worden toegevoegd.

FAQ

Bevat Cafeïnevrije Koffie Cafeïne?

Hoewel veel cafeïnevrije processen de cafeïnemoleculen effectief uit de koffiebonen verwijderen, kunnen er nog steeds sporen zijn. Het cafeïnegehalte in cafeïnevrije koffieproducten is minimaal en zal niet hetzelfde effect hebben als gewone cafeïnehoudende koffie. Om dezelfde hoeveelheid cafeïne uit cafeïnevrij te halen als uit een cafeïnehoudende drank, zou je meerdere kopjes koffie in één keer moeten drinken.

Cafeïnevrije Koffie Is Een Goede Keuze.

Er zijn verschillende redenen waarom iemand cafeïnevrije koffie zou willen drinken. Sommige mensen kunnen gevoelig zijn voor cafeïne en willen hun inname verminderen.

Andere mensen willen misschien genieten van de rijke smaak van een lekker kopje koffie zonder de cafeïne als het later op de dag is en het hun slaappatroon zou verstoren.

Het consumeren van cafeïnevrije koffie kan een geweldige manier zijn om uw dagelijkse inname van cafeïne te verminderen en uw kansen op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen te verkleinen.

Is Cafeïnevrije Koffie Slecht Voor Je?

Er zijn enkele beweringen dat cafeïnevrije koffie niet gezond is om te consumeren. Dit kan te wijten zijn aan de manier waarop ze cafeïne uit de bonen halen.

Hoewel sommige chemicaliën die in traditionele methoden worden gebruikt inderdaad schadelijk kunnen zijn, vallen de delen per miljoen sporenelementen die overblijven binnen de FDA-vereisten.

U kunt nog steeds genieten van cafeïnevrije koffie terwijl u zoveel chemicaliën vermijdt als u wilt, maar u kunt het beste een merk kiezen dat Swiss Water en C02-verwerking gebruikt.

De Afhaalmaaltijden

Wanneer u op zoek bent naar een biologische cafeïnevrije koffie van hoge kwaliteit, kunt u overweldigd worden door het kopen van keuzes. Als u de verschillen kent tussen Swiss Water en andere cafeïnevrije methoden, kunt u betere keuzes maken en ervoor zorgen dat uw koffiebonen van hoge kwaliteit zijn.

Het kopen van biologische cafeïnevrije koffie kan duur zijn als je een krap budget hebt. Biologische koffiebonen kunnen een enorm verschil maken voor je gezondheid. Heb je echter geen budget voor dure producten, dan zijn er prima alternatieven.

De Lifeboost Coffee Medium-Raised Swiss Water Cafeïnevrije Blend is de meest populaire van deze vijf merken. Dit biologische decafproduct is niet alleen gemaakt met Swiss Water-verwerking, maar het heeft over het algemeen ook een zachte, zachte smaak. Koffiesnoepjes kunnen het erover eens zijn dat de uiteindelijke koffie een uitzonderlijke smaak heeft. Hun toewijding aan het leveren van chemicaliënvrije koffieproducten is duidelijk in al hun artikelen.

Voor een smaakvolle kop koffie die je geest zal verlichten, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over extra cafeïne of chemicaliën, Lifeboost Coffee is een van de beste, niet-GMO, pesticidenvrije selecties op de markt voor je zelfgemaakte koffie. Voor een fijnere maling kun je hele bonen pakken en naar wens malen.

Ieders smaak kan verschillen. Onthoud dat als je een product hebt dat je niet lekker vindt, er genoeg andere keuzes zijn om te proberen. U kunt er zeker van zijn dat er een merk is dat bij uw smaak past zonder toevlucht te nemen tot cafeïne.

  • Koffie Feiten

    Wil je de hoeveelheid cafeïne in je leven verminderen, maar weet je niet zeker of het zal werken? Lees verder om erachter te komen hoe cafeïnevrije espresso de dag kan redden.

  • Wil je cafeïnekriebels en middagdutjes vermijden? Lees onze topkeuzes voor de beste cafeïnevrije koffie (plus wat informatie over hoe cafeïnevrij maken werkt).

  • Zowel cafeïnevrije als oploskoffie hebben een slechte reputatie. We zijn hier om dit te veranderen. Lees verder om de beste instant decaf te ontdekken.