De Beste Espressobonen Voor 2021 Beoordeeld En Gerangschikt

Beste Espressobonen

Nadat het is gezet, kan een kopje espresso ongeveer 12% opgeloste vaste koffiebestanddelen uit uw koffiedik bevatten. Het is geen verrassing dat espresso een hogere intensiteit heeft dan traditionele koffie, namelijk slechts 2%.

Omdat zoveel van de essentie van het koffiedik in het uiteindelijke brouwsel terechtkomt, is het van vitaal belang dat de bonen die je gebruikt goed passen bij het brouwproces. Niet elke boon is gelijk als het om espresso gaat.

Daarom waren we hier om je in de richting te wijzen van enkele van de beste espressobonen die je kunt gebruiken, afhankelijk van je persoonlijke smaak. Lees verder voor het volledige overzicht van espresso en de bonen die zijn gebruikt om het te maken.

Korte samenvatting: de beste espressobonen

Wat Is Een Espressoboon?

Het zijn niet de bonen die espresso of koffie maken. Het is de bereidingswijze die die bonen ondergaan. De herkomst en notities hebben er eigenlijk niets mee te maken. Hoe zit het met de maalgraad, druk en temperatuur? Ze hebben er alles mee te maken.

Om een goede espresso te maken, moeten je bonen heel fijn worden gemalen, zodat de koffie de hoge druk en het hete water tijdens het zetproces kan doorstaan. Deze gronden worden eerst in een kleine puck geperst. Vervolgens wordt het water verwarmd tot ongeveer 93 C en een espressomachine gebruikt ten minste 9 bar (maar vaak wel 15 bar) druk om de stoom door het koffiedik te duwen.

Dit extractieproces duurt tussen de 25 en 30 seconden. Hoge hitte, hoge druk en een groter oppervlak zijn allemaal factoren die een rijk, intens koffieconcentraat kunnen produceren, liefkozend espresso genoemd.

Cadeau-ideeën nodig? Bekijk onze top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers voor 2021

Een kopje Joe kan echter worden gemaakt van grovere bonen, omdat koffiezetmethoden zoals Franse persen of druppelmachines lang niet dezelfde druk of intensiteit produceren als een espressomachine.

Als het gaat om het branden van de bonen, worden espressobonen doorgaans langer en donkerder gebrand dan gewone koffiebonen, waardoor hun smaken sterker worden en de natuurlijke oliën prominenter aanwezig zijn, en daardoor een voller smakend brouwsel wordt geproduceerd.

Is er echt een verschil tussen espressobonen en koffiebonen? Niet echt. De bonen zelf zijn hetzelfde, maar het is de bereidingswijze die de twee onderscheidt. Dus als je in de knoop zit of wilt experimenteren met je dagelijkse kopje java, kun je koffiebonen absoluut gebruiken voor espresso, zolang ze maar fijngemalen zijn, en als ze grover zijn, kunnen je espressobonen produceren een goede kop koffie.

Bonen Met De Hoogste Intensiteit

Lifeboost Premium Espresso

Lifeboost Biologische Espresso Koffiebonen

Na langzaam te zijn verbouwd in bergschaduw, worden uw koffiebonen zorgvuldig verbouwd door lokale boeren. Je bonen worden met de hand geplukt – één voor één om het hoogste aan Gourmet-melanges te leveren – en vervolgens 26 uur gefermenteerd, zodat de schil voorzichtig kan worden verwijderd zonder het zaad te beschadigen.

Als je op zoek bent naar een zak biologische fairtradekoffie die je een stevige cafeïnekick geeft, zoek dan niet verder dan Lifeboost Premium Espresso. Deze kleine bonen hebben een krachtige stoot. De tonen van karamel en chocolade van de dark roast, gecombineerd met de fruitige smaak, zorgen ervoor dat je een constante toevoer van koffie hebt.

Deze bonen komen uit Nicaragua en worden stuk voor stuk met de hand geplukt. Na te zijn gespoeld in heet bronwater en in de zon gedroogd in Midden-Amerika, worden de bonen tot in de perfectie geroosterd.

Lifeboosts 100% Arabica-bonen worden geteeld zonder het gebruik van agressieve chemicaliën of pesticiden, dus als u uw vers gezette shot van deze espresso met een lagere zuurgraad drinkt, kunt u erop vertrouwen dat u bij elke slok een koffie-ervaring van hoge kwaliteit krijgt.

Kijkglas Organische Kroonpunt

Kijkglas organische kroonpunt

Er zijn hier geen liefhebbers van mooi weer. Hoewel deze espresso seizoensgebonden is, is hij altijd een publiekstrekker, vooral in combinatie met melk.

Als je een koffieliefhebber bent met een sterke zoetekauw en een passie voor het drinken van biologische brouwsels, staat de Organic Crown Point-melange van Sightglass je naam erop geschreven.

Deze espresso is een geweldige combinatie met melk. Deze bijzondere melange is uniek omdat er drie koffiesoorten in zitten. Het omvat twee soorten Midden-Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse koffiesoorten die seizoensgebonden zijn, en Ethiopische bonen. Het is medium geroosterd, wat het ideaal maakt voor mensen die de voorkeur geven aan licht gebraad boven donker.

Terwijl u geniet van koffie die is gebrouwen met deze melange van kwaliteitsbonen, zult u tonen van framboos, chocolade en butterscotch opmerken.

Blueprint Coffee Penrose Blend

Blueprint Koffie Penrose Mix

Met zijn nootachtige zoetheid en zachte body, zou deze iteratie van Blueprints steeds veranderende espressomelange perfect zijn in elke espressodrank.

Wil je een espressomelange die in elk seizoen geweldig is? Als je ja hebt geantwoord (en waarom zou je dat niet doen? Een zakje Blueprint Coffees Penrose koffiebonen is misschien precies wat je zoekt.

De seizoensgevoeligheid van de koffie betekent dat de bonen veranderen afhankelijk van welke componenten in het seizoen zijn. Dat is goed nieuws voor koffieliefhebbers, want de bonen staan garant voor een heerlijk kopje het hele jaar door. De gladde Penrose heeft een zoete zoetheid die op zichzelf kan staan, maar is even lekker met melk of creamer.

Cuvee Koffie Karmadillo Puur Blend

Cuvee Koffie Karmadillo Puur Blend

Voor degenen onder ons die la vida mokka leven: hier is je go-to. Met ongelooflijke diepte en chocoladeachtige zoetheid, pakt deze een klap uit die je niet snel zult vergeten.

Cuvee Coffees Karmadillo Dark Blendespresso is waarschijnlijk sterk. Volgens de website van het bedrijf bevat deze zak genoeg donkere gebrande bonen om je het gevoel te geven dat je weer tot leven bent gewekt. Dit is geweldig nieuws voor degenen die voor de wereld dood zijn sinds de eerste kop sterke koffie in de ochtend hun ziel raakte.

Midden- en Zuid-Amerikaanse bonen werken samen met Indonesische en Ethiopische koffie om deze partij espresso te maken die is gemarkeerd met smaken van melkchocolade en gekarameliseerde suiker.

Dit specifieke gebraad is een uitstekende keuze voor espresso. Een shot kan worden genoten met hete, gestoomde melk of als op zichzelf staande koffie.

Red Bay Coffee Brazilian Cake Lady

Red Bay Coffee Brazilian Cake Lady

Pindakaas en chocolade zijn wat ons betreft een van de lekkerste smaakcombinaties. Deze Braziliaanse koffie levert een zachte, zoete uitdrukking van die prachtige combo.

Voor het geval de naam het nog niet verraadde, Red Bays Brazilian Cake Ladyroast is een single-origin koffie die afkomstig is uit Bahia, Brazilië. Waarom doet dit ertoe, vraag je je af? Deze bonen zijn de beste manier om espresso shots te maken. Zij laten u de uitgesproken smaken van koffie uit deze regio zien. Dit garandeert een beter brouwsel.

Om de vraag te beantwoorden die in je hoofd zit: hoe smaakt deze medium-bodied medium roast? Je zult hints van nougat, gouden rozijnen en citrusschil opmerken. Let goed op, en u zult waarschijnlijk ook smaken van chocolade proeven.

Dit zoete, cakeachtige aroma van Braziliaanse koffie zal je doen watertanden voordat je espressomachines zelfs maar klaar zijn met brouwen.

Deze bonen geven je een echte schop onder je kont. Met het dubbele van de cafeïne van de meeste bonen, geeft deze donkere branding je de boost die je nodig hebt voor zowel ruige ochtenden als nachtbrakers.

Death Wish Coffee is fairtrade en biologisch, daarom vind je het in een aantal van onze bonenranglijsten. Maar de smaak is ook een onderdeel van het succes.

Ondanks dat het vrij intens is, mist het resulterende brouwsel verrassend genoeg te veel bitterheid. De kersen- en chocoladetonen van de oorsprong in Peru schijnen nog steeds door.

Dit brouwsel is misschien te sterk voor gewone drinkers en het kan verbrand smaken voor mensen die niet bekend zijn met donker gebraad. Deze bonen behoren ook tot de duurste op deze lijst.

Schoppaard 454

Als je nog steeds een sterk cafeïnehoudende drank wilt, maar de intensiteit van Death Wish niet op volle kracht hoeft te gebruiken, dan zijn Kicking Horses 454 bonen een geweldig smakend alternatief. Bovendien hebben ze een meer betaalbare prijs.

Net als Death Wish zijn de bonen van Kicking Horses biologisch en fairtrade; het is ook koosjer. Afkomstig uit Indonesië, Midden-Amerika en Zuid-Amerika, zal het brouwsel dat je hiervan krijgt zeker in de smaak vallen met een aards smaakprofiel met tonen van chocolade en nootmuskaat.

454 is ook opmerkelijk uitgebalanceerd voor een donkere branding, met een fluweelzacht mondgevoel en een lage zuurgraad. Het is niet zo krachtig als Death Wish, maar het zal er zeker voor zorgen dat je heldere ogen en borstelige staart hebt als je je kopje leegdrinkt.

Als je een robuuste donkere branding wilt, maar neigt naar een ander smaakprofiel, raden we Kicking Horses (Kick Ass Dark) blend aan. Deze blend heeft een iets zoetere smaak met wat rokerigheid.

Veel mensen bevinden zich in een unieke positie waarin ze een subtielere koffiesmaak willen, maar toch een hoog cafeïnegehalte hebben. Koffee Kults Thunder Bolt is misschien de juiste keuze voor jou.

Hoewel hun verpakking niet officieel is, spreken de productbeschrijvingen van Koffee Kults over duurzaamheid. De bonen zijn afkomstig uit Columbia, Brazilië.

Omdat het een Frans gebraad is, heeft het resulterende brouwsel minder impact dan de andere op deze lijst (meer op medium dan donker). Koffee Kult beweert dat het een van de sterkste cafeïnehoudende melanges is.

Bovendien zijn deze bonen het beste voor diegenen die kieskeurige superautomatische machines hebben die verstopt raken door extra vette donkere braadstukken zoals Death Wish. De bonen zullen nog steeds zorgen voor sterke cafeïne met een rijke body en een licht zoete smaak.

Tussen Bonen

CoffeeBean Direct Italiaans Gebraden Espresso

CoffeeBean Direct Italiaans Gebraden Espresso

Als je meer bulk wilt kopen om op je koffie te besparen zonder in te boeten aan kwaliteit, kijk dan eens naar CoffeeBean Direct. Deze Italian Roast Espresso is een sterk, rijk brouwsel dat echt opvalt voor deze prijs.

Deze hele bonen worden geleverd in zakken van 2 kg en zijn afkomstig uit Zuid-Amerika of India. Ze staan bekend om hun unieke brandproces.

De bonen worden vlak voor het verpakken langzaam geroosterd, waardoor de consument kan genieten van hun versheid en smaak. Met dit volle brouwsel krijg je tonen van cacaopoeder en rokerige melasse.

Het profiel en de intensiteit van deze bonen is niet zo duidelijk en indrukwekkend als sommige duurdere concurrenten die we hebben genoemd, ze zijn een goede optie voor de prijsklasse.

Als je je snel verveelt, maar niet de kriebels wilt krijgen van het drinken van een van de bonen met een hoge intensiteit, dan zijn Intelligentsias Black Cat Analog-bonen misschien iets voor jou.

Met een missie om de manier waarop mensen over espresso denken te revolutioneren, stelt deze blend niet teleur met zijn unieke helderheid. Bovendien verschuift het smaakprofiel enigszins van seizoen tot seizoen omdat het een blend is.

Het heeft een stroperig mondgevoel en meer zoetheid dan de meeste espressomelanges. Er zijn ook enkele chocoladetonen die de bonen een huiselijke, klassieke uitstraling geven.

Stumptown Hair Bender

Een andere optie zijn de Stumptowns Hair Bender Beans. Ze zijn favoriet bij fans met een van onze meest complexe smaakprofielen.

Deze zoete en uitgebalanceerde melange is gemaakt van ingrediënten uit Indonesië, Latijns-Amerika en Afrika. De vonken van kersen complementeren de prominente smaken van toffee en fudge.

Dankzij het unieke profiel werkt het zowel goed als een ochtend om me op te halen en als een avonddessert. Het is ook niet te vettig, wat zeldzaam is voor donkere braadstukken. Dit maakt het een uitstekende keuze voor machines met ingebouwde slijpmachines.

Middelgrote Geroosterde Bonen

Lavazza Super Crema

Lavazzas Super Crema, een van de meest populaire espressobonen op de markt, laat zien dat ze ervoor hebben gekozen om GEEN kwaliteit op te offeren, ondanks dat ze een groter bedrijf zijn.

Deze bonen worden gemengd en geroosterd in Italië, met bonen uit Brazilië, India, Colombia en Indonesië. Omdat espresso een kwestie van trots is in Italië, is het niet verwonderlijk dat deze bonen een behoorlijk uitstekend brouwsel maken.

Medium Roast heeft een milde, romige smaak met tonen van honing en amandel. Het heeft ook hints van fruitigheid. Deze medium branding heeft een hogere zuurgraad dankzij Robusta-bonen en minder cafeïne dan andere bonen die we hebben beoordeeld. Het is gemaakt met 80% Arabica bonen en 20% Robusta.

Lavazzabonen zijn ook met stikstof verpakt, waardoor ze langer houdbaar zijn voordat ze worden geopend. De Robusta bonen geven het brouwsel bovendien een uitstekende crema.

Deze Kona-koffie is de moeite waard als je bereid bent een klein beetje geld uit te geven om te genieten van een unieke espresso-ervaring.

Deze single-origin, met de hand geplukte Kona-bonen zijn rechtstreeks afkomstig van een familieboerderij in de Kona-regio van Hawaï. Ze zijn vrij van herbiciden en pesticiden (hoewel ze niet biologisch zijn gecertificeerd).

Deze bonen zijn vrij duur, maar ze zijn niet zo duur als andere Kona-opties. Je krijgt echter nog steeds de huiselijke zoetheid van Kona-koffie met hints van vanille en amandel, evenals enkele pittige natonen.

Medium gebrand is goed voor bonen omdat het hun smaak behoudt. U kunt het echter ook bestellen als een

Donker gebrand. Medium gebraden heeft meer impact op het gebied van vrijmoedigheid en cafeïne. Dit is waar sommige mensen de voorkeur aan geven, terwijl anderen het misschien vervelend vinden. Houd dus rekening met uw persoonlijke smaak voordat u gaat beleggen.

Verordend met de indrukwekkende WBE-titel op de World Barista Championships 2007, zal deze blend je smaakpapillen zeker bevallen.

De blend met drie bonen omvat Braziliaanse gele bourbon, Sumatra Lake Tawar en Ethiopian Natural. Deze krachtige combinatie produceert een heldere mix van sinaasappel- en chocoladetonen. Je zult merken dat bij elke slok een zoete, stroperige smaak ontstaat. Dit wordt aangevuld met bessen en kruiden.

Klat heeft ook de

Belle Espresso met een iets ander smaakprofiel: cognac, chocolade en karamel.

Oorsprong

De smaak van je bonen hangt sterk af van factoren rond de plaats van herkomst. Dingen zoals regenval, schaduw, bodemchemie en hoogte kunnen de smaak van die espresso in je kopje ernstig beïnvloeden.

Eerst wat achtergrondinformatie over de koffiebonenindustrie: de meeste koffie die over de hele wereld verkrijgbaar is, is afkomstig van koffiebomen die langs de Bean Belt groeien. Dit is een regio die de evenaar omgeeft, ongeveer 25 ten noorden en 30 ten zuiden ervan.

Binnen die regio zijn er meer dan 50 landen die koffie produceren. Er zijn veel redenen waarom sommige koffiesoorten populairder zijn dan andere, maar dat is net als elke andere markt. Het is het smaakprofiel. Lees hieronder wat meer over enkele van de meer bekende regionale stijlfiguren.

  • Colombiaanse bonen smaken mild en evenwichtig met sterke karamelaroma’s en af en toe nootachtigheid.

Het grootste deel van de industrie wordt ondersteund door kleine familieboerderijen.

  • Door hoogteverschillen hebben Braziliaanse bonen andere smaakprofielen dan Colombiaanse varianten. De Braziliaanse klassieke smaak is licht nootachtig en gekruid met een zware body.
  • Ethiopische bonen zijn ook zeer divers, dus verwacht een breed scala aan smaken, van wijnachtige aroma’s tot lichtere, meer bloemige bieren.
  • Keniaanse bonen krijgen meer zonlicht dan andere koffiesoorten. Het is erg hartig en heeft een beetje zure zoetheid.
  • Indonesische bonen zijn over het algemeen gemakkelijker te herkennen aan hun specifieke rasnamen, zoals Java en Sumatraan. Deze zijn ook verkrijgbaar in sommige oude koffiesoorten die een diepere body hebben.
  • Hawaiiaanse bonen of Kona-bonen worden zeer gewaardeerd om hun kenmerkende smaak. Hevige regenval en overvloedig zonlicht zorgen voor een rijke koffie met licht zoete en bloemige tonen met af en toe een bijtende nasmaak.
  • De meeste espressomelanges bevatten Braziliaanse of Indonesische koffiebonen, soms beide. Een paar melanges bevatten ook Colombiaanse bonen.

    Wat Is De Betekenis Van Arabica En Robusta Boon?

    Je zult woorden als Robusta en Arabica zien in de productbeschrijvingen van de hele bonenkoffiezakken die we hierboven hebben gelinkt. Maar wat betekenen deze woorden en hoe beïnvloeden ze uw koffie-ervaring?

    Hoewel er tientallen soorten koffiebonen zijn, zijn de twee meest populaire Arabica en Robusta. Robustabonen zijn sterker en hebben een lagere zuurgraad en komen alleen voor op het oostelijk halfrond.

    Veel van de koffie die je in je supermarkt vindt is Robusta omdat het gemakkelijker te kweken is, maar veel populaire koffiemerken en -winkels, waaronder Starbucks Coffee, zijn trots op het gebruik van 100% Arabica-bonen. Maar alleen omdat Arabica-bonen een populaire keuze zijn in coffeeshops, wil nog niet zeggen dat ze de beste zijn. Welke boon volgens jou de beste is van de twee hangt vooral af van je persoonlijke smaak, maar velen geven de voorkeur aan Arabica-bonen omdat ze minder cafeïne en een minder bittere smaak bevatten.

    Heel Versus Voorgemalen

    Het is je misschien opgevallen dat alle bonen die we hier hebben vermeld als hele bonen worden verkocht. Veel van deze bonen kunnen ook voorgemalen worden gekocht. Dus wat is het verschil?

    Versheid is de belangrijkste factor. U kunt uw best doen om de branddatum van uw bonen te controleren, maar als ze voorgemalen zijn, behouden ze niet dezelfde versheid.

    Bij elke koffie, espresso en andere soorten raden we aan om hele bonen te kopen en te investeren in een kwaliteitsmolen om de bonen kort voordat je ze gebruikt te malen. Veel superautomatische espressomachines, evenals enkele semi-automatische espressomachines, hebben een geïntegreerde molen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over het investeren in een grinder.

    De beste smaak uit je bonen haal je ook door ze zelf te malen. Zelfs als je espressomachine niet van topkwaliteit is, kan verse grond worden gebruikt om te compenseren en toch een geweldig kopje te maken.

    Als u uw eigen maling doet, maar niet elke keer dat u espresso maakt, wilt doen, kunt u in kleine hoeveelheden malen. Om hun versheid te behouden, is het belangrijk om je gronden in een luchtdichte verpakking te bewaren.

    Gebraden

    Je brouwsel kan net zo veel worden beïnvloed door de braadtijd als de oorsprong en de maling. Het is dus belangrijk om te weten waar u naar kijkt als u op zoek bent naar bonen. Elke koffieboon heeft aan het begin van zijn levensduur vergelijkbare kenmerken – groen en vochtig met een natuurlijke, aardse geur – maar eenmaal gebrand, veranderen het uiterlijk, het aroma en de smaak van de bonen.

    Donkere of medium-donkere braadstukken zijn over het algemeen de favoriet voor het zetten van espresso omdat ze een volle body en een lage zuurgraad hebben. Je herkent ze aan hun bijna zwarte kleur en olieachtige oppervlakken. Bovendien hebben ze de meest natuurlijke oliën, die bijdragen aan de vorming van crema.

    Medium gebrande bonen hebben daarentegen meer smaaktonen in de bonen en een hogere zuurgraad. Deze bonen zijn een geweldig alternatief voor het verstoppen van uw machine met oliën van donker gebrande koffie. Ze zijn ook een uitstekende keuze voor beginners als je net begint met espresso.

    Licht gebrande bonen zijn de meest droge bonen en staan bekend om hun rijke smaak. Ze worden zo kort mogelijk verwarmd en zijn dus de lichtste bruintint in de koffiebonenfamilie. Als je de beste espresso wilt maken, blijf dan uit de buurt van deze bonen, want ze zullen hoogstwaarschijnlijk een brouwsel produceren dat de rijke, gedurfde smaken mist waar espresso-enthousiastelingen dol op zijn.

    Afsluiten

    Dus daar heb je het. Deze lijst zou een verscheidenheid aan bonen moeten bevatten die bij je smaak passen, of je nu van sterke, cafeïnerijke brouwsels, lichtere, meer complexe medium braadstukken of iets anders houdt.

    Om het beste uit je bonen te halen, moet je hele bonen kopen en ze zelf malen. Houd ook rekening met uw machines, het gebraad en de oorsprong van het product om ervoor te zorgen dat u de beste boon voor u vindt.