Hoe Oploskoffiepoeder Te Maken En Te Verbeteren?

We hebben allemaal een kopje instant modderig water moeten accepteren van een tankstation, hotel of het huis van een familielid. Alles is tenslotte beter dan niets. Oké, de jury is er nog steeds niet over uit. Sommigen beweren dat oploskoffie een noodzaak is vanwege het gemak en de lage prijs.

En het is die gedachte die ons tot de vraag leidt: is er een manier om oploskoffie te verbeteren door het thuis van kwaliteitskoffiebonen te maken? Laten we het uitzoeken.

Is Oploskoffiepoeder Verkrijgbaar In Een Vervanger?

Is Oploskoffiepoeder Verkrijgbaar In Een Vervanger

Kort antwoord: Nee. Het fijne technische en mechanische proces van het maken van oploskoffie is thuis moeilijk na te bootsen vanwege de grote hoeveelheden koffie die worden gezet.

Maar laten we zeggen dat je een highbrow koffiedrinker bent die gaat kamperen, maar je hebt geen ruimte (of de elektriciteit) voor al je koffiegerei; er moet voor ons een manier zijn om iets beters te hebben dan de instant-dingen.

We kunnen maar zo dichtbij komen als Turkse koffie. Dit is een kopje gezette koffie met fijngemalen bonen.

Oploskoffiepoeder Met Koffiebonen

Een echte Turkse koffie vereist speciale apparatuur, waaronder een cezve en handmolen. Je zult ze niet vinden in je keuken, of op die metaforische kampeertrip, dus hier is een eenvoudigere manier om Turkse koffie te maken. Het is populair in Slowakije en Tsjechië.

Hulpmiddelen Die U Nodig Heeft:

  • Fijnmazige zeef of zeef
  • Koffiemolen/koffiemolen/keukenmachine
  • Koffiebonen
  • Luchtdichte zak of container

Het Proces

  • Meet een schep gewone koffiebonen af en giet ze in je molen (vermenigvuldig de hoeveelheid afhankelijk van de sterkte en het aantal porties dat je nodig hebt). Maal totdat de bonen in de onderste hoeken van de molen aan elkaar beginnen te klonteren. Ga voor superfijne, poederachtige koffiekorrels.
  • Schud je gemalen koffiebonen in de fijnmazige zeef boven je mok totdat je alleen nog de grotere deeltjes in de zeef en fijn poeder in je kopje over hebt.
  • Je kunt de grotere koffiedeeltjes weggooien en eventueel overgebleven koffiedik dat je niet meteen gebruikt in een luchtdichte bak doen. (Als we dit tijdens onze hypothetische kampeertrip zouden doen, zouden we alle gemalen koffie in de container doen, want dit is ons instantpoeder.)
  • Laat het water ongeveer een minuut koken. Je wilt dat de temperatuur onder het kookpunt komt, zodat je de koffiebonen niet verbrandt. Het hete water moet over het koffiedik worden gegoten. Voeg suiker toe als je van een zoeter kopje houdt. Geef het een seintje. Als u van plan bent melk of room toe te voegen, wacht dan ongeveer 10 seconden voordat u dit doet. Geniet dan!

Tips Voor Goede Turkse Koffie

Wil je eindigen met lekkere koffie – Turkse stijl – gebruik dan deze deskundige tips om een goed kopje te maken.

  1. Alles begint met de eerste offgrind. Turkse koffie-experts zijn van mening dat een handmatige molen het beste en meest zijdezachte droge koffiepoeder maakt. Een gewone koffiemolen zal het werk ook doen, maar je zult moeten spelen met de instellingen om de perfecte maling te vinden. Te veel koffie veroorzaakt hitte, wat de smaak van de koffie kan bederven. Maar te weinig koffie zorgt voor een grovere koffie.
  2. Houd uw product in poedervorm vers door het minimaal twee dagen in een luchtdichte verpakking te bewaren.
  3. Voordat je gaat vragen, heb je kleine koffiedik op de bodem van je kopje omdat er geen filtratie bij betrokken is. Je wilt niet op je koffie kauwen, dus wacht tot het koffiedik is bezonken voordat je het drinkt. Om deze reden raden we ook aan om voorzichtig te zijn dat je niet snel de laatste hap van je java naar binnen slurpt!

Hoe De Smaak Van Oploskoffie Te Verbeteren?

Het verschil tussen versgemalen koffie en oploskoffie is dag en nacht. En hoewel er een paar soorten oploskoffie op de markt zijn waarmee je een behoorlijke kop koffie kunt krijgen, vernietigt gewone koffie altijd oploskoffiekorrels in een wedstrijd.

Op zoek naar cadeau-ideeën? Bekijk onze Top 10 cadeaus voor koffieliefhebbers in 2021

Dus als het zetten van Turkse koffie je boot niet laat drijven en je de hoofdrol speelt in het vat van een instantverpakking, dan is er een truc om de smaak naar een hoger niveau te tillen. Meng eerst een scheutje koud water of koude melk door het poeder. Dit zal de hitte aan het poeder introduceren en eventuele bittere of harde smaken verminderen. Dit resulteert in een gladdere cup.

Kruid oploskoffie door gemalen kaneel, cacaopoeder of vanille toe te voegen.

Colombiaanse oploskoffie – Cafeïnevrij