Waarom Is Tomahawk Steak Zo Duur?

Tomahawk steak is ook bekend onder de naam Ribeye Steak. Het staat bekend om zijn rijke en heerlijke smaken. Het is typisch een erg dure steak en veel mensen vragen zich af of het de prijs waard is.

Als je ook niet zeker weet of deze steak het waard is, dan beantwoordt dit artikel al je vragen.

Waarom is tomahawk steak zo duur? Laten we het uitzoeken!

Wat Is Tomahawk-steak?

De tomahawk steak is niets anders dan een bot in het riboog dat uit het ribstuk van het vleesvee wordt gesneden.

Terwijl de slager het vlees uit het ribstuk haalt, houdt de slager het grote ribbot vast, dat meestal tussen de 10 en 51 cm uit de biefstuk steekt.

Het bot dat aan de biefstuk blijft zitten, is gefrituurd, wat betekent dat al het bindvet, de weefsels en het vlees volledig van het bot zijn verwijderd, zodat u alleen een perfect schoongemaakt bot overhoudt dat als handvat voor uw steak.

Het is meer dan een groot stuk vlees.

Tomahawk steaks zijn dikker dan andere soorten steaks met een dikte van ongeveer 5 cm. Ze zijn ook zwaarder dan andere soorten steaks en wegen tussen de 2 en 1 kilogram. Dit is behoorlijk indrukwekkend in vergelijking met gewone steakstukken.

De tomahawk, of rib-eye steak, wordt gemaakt van de longissimus Dorsi-spier. Het gaat onder de ribben van een koe door.

Deze spieren worden door koeien niet vaak gebruikt bij hun dagelijkse activiteiten, waardoor ze erg mals blijven.

De belangrijkste reden achter de bekendheid van ribeye steak is de extreme malsheid van het vlees, samen met de marmering van ribeye-bot dat eraan vastzit, wat het zeer uniek maakt.

Zijn Er Nog Andere Namen Voor Tomahawk Steak?

Tomahawk is uniek en wordt onder dezelfde naam verkocht. Ribeye steak wordt soms verward met Cowboy Cut, die kleiner is dan tomahawk.

Cowboy Cut steak en ribeye met been zijn meer traditionele stukken biefstuk die ook uit de rib worden gehaald, maar ze zijn kleiner van formaat en er zit slechts een klein deel van het bot aan de biefstuk.

Dus pas op als je naar een restaurant gaat en een van deze steaks bestelt, want je zult misschien teleurgesteld zijn dat je niet de echte tomahawk-steak krijgt waar je zo naar verlangde.

Wat Is Het Prijsverschil Tussen Tomahawk Steak En Regular Rib Eye Steak?

De kwaliteit van de rundvlees- en slagerij waarvan u van plan bent het te kopen, bepaalt de prijs van de Tomahawk-reeks.

De tomahawk steak kan drie keer duurder zijn dan de gewone ribeye steak met been.

Laat me je een kort idee geven van hoeveel het zou kosten als je het zou kopen bij The Chicago Steak Company. Twee dry-aged tomahawk steaks worden in rekening gebracht door The Chicago Steak Company, vergeleken met vier dry-aged bone in ribeye steaks.

Het is belangrijk op te merken dat u in een restaurant kunt verwachten dat u ongeveer betaalt voor een tomahawk-steak van topkwaliteit. Deze prijs is inclusief het bot.

Je zou een beetje verbaasd kunnen zijn over het verschil in gewicht tussen de twee steaks. Tomahawk-biefstuk weegt 1.134 g, terwijl ribeye-biefstuk met bot 680 g weegt.

Houd er rekening mee dat het grootste deel van het gewicht van het tomahawk-rundvlees te wijten is aan het bot, niet aan het vlees.

Welke Andere Factoren Maken Tomahawk Steak Zo Duur?

Er zijn veel andere factoren die steak duur kunnen maken. Hier zijn een paar:

Het Is Perfect Voor De Foto

De manier waarop het van het rundvlees wordt gesneden, maakt het extra speciaal.

Sommige mensen geloven misschien niet dat het bot dat aan een biefstuk zit nuttig is en er niet extra voor betaalt, maar mensen met oog voor fijne details beschouwen het vaak als het schoonheidsbot.

Het voegt veel toe aan de presentatie met zijn grote persoonlijkheid en boeiende aanwezigheid.

Het is vermeldenswaard dat het bot kan worden gebruikt naast de presentatie van het tomahawk-rundvlees, maar ook kan worden gebruikt voor het maken van een rijke en smaakvolle bouillon die kan worden gebruikt voor andere gerechten zoals soepen of stoofschotels.

Het Zit Vol Smaken

Tomahawk is rijkelijk gearomatiseerd met delicate marmering, waardoor het mals en heerlijk is.

Omdat het vlees uit het intramusculaire gebied wordt verwijderd, is het steakvet rijk aan smaak en zorgt het voor de beste steakervaring.

Het is een must om te proberen. U betaalt niet extra voor een luxe dinerervaring, maar voor het heerlijke eten.

Enorm In Grootte

Hoewel de grootte van de tomahawk voldoende is om deze met een vriend of geliefde te delen, kan de exacte grootte niet worden gegarandeerd.

Het is ideaal voor stellen die op zoek zijn naar een intiem diner.

Als alternatief kun je ook met vrienden en familie gaan en genieten van deze ongelooflijke ervaring met je naasten.

Welk Vleesvee Is Het Beste Voor Tomahawk-steak?

Tomahawk steak is een heerlijk mals stuk vlees.

Wagyu

Wagyu is het type vleesvee dat afkomstig is van de 4 belangrijkste Japanse koeienrassen, namelijk Kuroge, Akage, Nihon Tanaku en Mukake.

Alle rassen hebben een overvloed aan intramusculair vet, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor tomahawk steak. Wagyu doet geen concessies aan smaak, smaak of malsheid.

Angus

Een andere veelgebruikte vleeskoe is Angus, die afkomstig is van het inheemse Schotse koeienras Aberdeen Angus.

Net als Wagyu bestaat het ook uit een grote hoeveelheid intramusculair vet, waardoor het een ideale keuze is voor het maken van tomahawk-steak.

Hoe Lang Duurt Het Om Tomahawk Steak Te Koken?

Tomahawk steak kan op een grill worden gebruikt of het kan worden gekookt door middel van reverse seering, waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel de grill als de pan, of u kunt het ook bakken.

Elke methode heeft een andere kooktijd. Wil je bijvoorbeeld de tomahawk steak bakken dan moet je deze in een voorverwarmde oven bakken tot de inwendige temperatuur van de steak 130 graden is.

Het duurt normaal gesproken ongeveer 30 minuten om de gewenste temperatuur te bereiken, maar het wordt ten zeerste aanbevolen om een thermometer te gebruiken om fouten te voorkomen, aangezien niemand zijn geld wil verspillen na een domme fout.

Nadat de ideale temperatuur is bereikt, laat u de biefstuk 5-10 minuten rusten voordat u hem in plakjes snijdt.

Houd er rekening mee dat temperatuur niet alleen belangrijk is voor een goede bereiding, maar ook om de rijke smaken te behouden.

Wat Is Omgekeerde Ziener In Tomahawk-steak?

Tomahawk steak is moeilijk te bereiden vanwege zijn grote formaat. Dit is de reden waarom omgekeerd zien een van de beste manieren is om grof tomahawk-vlees te maken.

Aangezien deze steak ongeveer 5 cm dik is, is de kans groot dat traditionele methoden om hem niet gaar of te gaar te laten worden.

Het omgekeerde proces wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat de binnenkant van de biefstuk goed gaar is.

Deze methode is belangrijk omdat het rauwe middengedeelte van de biefstuk of te gaar vlees het minste is dat je ooit zou willen proberen.

Wat Zijn De Calorieën In Een Tomahawk Steak’s?

Gegevens suggereren dat er ongeveer 270 calorieën, 24 gram eiwit en 12 gram vet in een tomahawk-steak van 85 gram zitten, die gewoonlijk ongeveer 85 gram weegt.

Als u echter een van degenen bent die dieetbewust is of probeert om wat kilo’s kwijt te raken, moet u voorzichtig zijn bij het eten van tomahawk-biefstuk en ik raad u aan uw maaltijd dienovereenkomstig te plannen.

Tomahawk steak is een van de lekkerste steaks die je ooit zult eten. Het is het geld waard.

Je zult eerder terugkomen en het aanbevelen aan je vrienden. Het is het geld meer dan waard!