Wat Is Chuck Steak?

Liefhebbers van biefstuk weten dat lendenen en ribben de duurste stukken zijn. Daarom zijn ze zo duur.

Er zijn echter mensen die fijnproevers zijn en graag vaak biefstuk eten, maar ze kunnen het zich niet veroorloven om zo’n enorm bedrag te betalen elke keer dat ze naar een restaurant gaan.

Voor al die steakliefhebbers is chuck steak een goed alternatief voor je trek. Hoewel de meeste sneden van chuck harder zijn en meestal worden gebruikt in stoofschotels of gerechten die worden gestoofd, zijn sommige sneden van de chuck minder hard en zijn ze goed voor het maken van biefstuk.

Het is belangrijk op te merken dat verschillende sneden van boorkop niet hetzelfde zijn en verschillende zachtheid en smaken hebben.

In dit artikel wordt uitgelegd wat chuck steak is en hoe het wordt gemaakt. Dus laten we beginnen.

Waar Komt Chuck Steak Vandaan?

Voordat ik inga op andere details met betrekking tot chuck steak, wil ik u eerst uitleggen wat deze steak precies is.

Chuck steak is een speciale snit gemaakt van rundvlees van de chuck oer. Dit gebied bevat veel vlees dicht bij de schouder van de koe.

Dit komt doordat de koe deze ruimte gebruikt voor dagelijkse activiteiten.

Sommige delen in hetzelfde gebied zijn echter relatief zacht, zoals het bovenste mesgebied, dat behoorlijk zacht blijkt te zijn nadat het kraakbeen is verwijderd.

Houd er rekening mee dat de deeltjes van chuck-vlees snel kunnen veranderen in een enkele snede vanwege de aanwezigheid van talrijke kruisende spieren in het gebied.

Deze informatie zal u helpen om de meest flatterende snit te kiezen.

Er zijn veel soorten chuck steaks. Het type chuck steak is afhankelijk van waar de snede is gemaakt en hoeveel kraakbeen er doorheen gaat. Dit bepaalt de malsheid van je vlees.

Hoe Worden Chuck Steaks Gekookt?

Omdat chuck steaks taai zijn, hebben ze meer inspanning nodig in termen van voorbereiding.

Maar dit is niet erg als we denken aan de kosten ervan, wat het proces verleidelijk en de moeite waard maakt.

Er zijn veel manieren om chuck te maken. Je kunt ze bakken of een snelkookpan gebruiken. Of je kunt ze grillen zoals elke andere steak.

Maar het grillproces is een beetje lastig, omdat chuck steaks heel gemakkelijk hard kunnen worden als ze voor een lange periode worden gegrild.

Als u wilt dat uw vlees mals blijft, moet u het medium of medium-rare koken.

Hoe Smaakt Chuck Steak?

Hoewel chuck steak hard is vanwege de hoge concentratie aan vet en kraakbeen in het gebied, waardoor het rubberachtig wordt, maakt dezelfde factor het tegelijkertijd vol van smaak.

Sommige koks vinden dat chuck niet rijk genoeg is en extra marinade zou moeten hebben. Het is heerlijk en vol van smaak. Ik hou niet van extra marinade.

Wat Is Het Verschil Tussen Chuck Steak En Chuck Roast?

Zowel chuck steak als chuck roast worden uit het primaire chuck-gebied gehaald, maar de snede maakt ze anders.

Vergeleken met een chuck-biefstuk is een chuck-braadstuk harder en wordt het in het bijzonder gesneden in een cilindrische vorm die vaak bestaat uit een deel van het mesbot.

Bovendien, in het geval van chuck-braadstuk, gaat het graan door het vlees in dezelfde richting als die van de lange zijde van het vlees.

Chuck steak wordt niet in een bepaalde vorm gesneden, maar wordt eerder in 2-3 stukken gesneden, die dikker zijn dan chuck roast.

Wat Zijn De Verschillende Soorten Chuck Steak?

Je weet al dat chuck steak op vele manieren kan worden gesneden, afhankelijk van waar het vandaan komt en de locatie van het vlees in de oerregio.

Laat me je kort vertellen over de meest populaire soorten chuck steak.

Chuck Eye Steak

De steak is mals omdat hij uit hetzelfde gebied is gehaald als de rib-eye steak.

Vanwege zijn malsheid is het perfect om te grillen en het is ook redelijk rijk aan smaken, wat betekent dat je alleen zout en peper nodig hebt om het op smaak te brengen.

Biefstuk Schouder Top

Schouderbiefstuk wordt ook wel met een andere naam genoemd, namelijk flat iron steak. Dit is de meest malse steak in het oergebied van chuckeye steak.

Net als elk ander mals stuk vlees, is grillen de beste manier om deze steak te bereiden, en je hoeft je geen zorgen te maken over te gaar worden.

Schouder Steak

Van schouderbiefstuk, dat door veel mensen vaak ranchbiefstuk wordt genoemd, wordt aangenomen dat het de minste hoeveelheid vet bevat dan elke andere chuck-biefstuk, daarom vindt u de smaak misschien een beetje licht.

Het is aan te raden het vlees op smaak te brengen met olijfolie, kruiden zoals oregano, zout en peper.

Vergeleken met andere chuck-steaks is het een beetje dun, waardoor je extra voorzichtig moet zijn tijdens het grillen, omdat het hard kan worden.

Schouder Petite Tender

Mock tender steak is een andere veel voorkomende naam voor deze steak. Het komt uit het gebied rond de oer Chuck, die heel dicht bij de bovenkant van het blad is. Hierdoor heeft het een milde smaak.

Houd er dus rekening mee dat als je deze steak wilt grillen, je hem goed moet marineren, en dat ook nog eens lang. Misschien vindt u de steak flauw.

Schouder Steak

Het is de moeilijkste van alle andere soorten chuck steaks, dus het moet altijd worden gemarineerd voor het koken.

Ik zou je aanraden om het een nacht te laten marineren om de maximale smaak bij elke hap te krijgen.

Voedingsvoordelen Van Chuck Steak

Aangezien het vetgehalte varieert in elke snede van chuck steak, varieert de voedingswaarde ook.

Voor uw gemak zal ik het uitleggen aan de hand van een voorbeeld.

Laten we zeggen dat je 85 gram chuck eye steak hebt, zodat dat stuk biefstuk 235 calorieën en 17 gram vet bevat, terwijl dezelfde hoeveelheid schouder petite mals beduidend minder calorieën en vet bevat, dat wil zeggen, slechts 135 calorieën en 4,6 gram dik.

Hetzelfde geldt voor cholesterol, en chuck eye steak heeft een veel hoger cholesterolgehalte dan dat in petite tender.

U zult verrast zijn om het verschil te weten; 85 gram chuck eye steak heeft 20 milligram meer cholesterol dan die in schouder petite tender.

Het interessante feit is echter dat beide soorten chuck steaks dezelfde hoeveelheid eiwit en ijzer bevatten, namelijk 20 gram eiwit en 2 milligram ijzer in 85 gram biefstuk.

Zoals je kunt zien, is chuck eye een goede bron van eiwitten en ijzer en kan het voldoen aan de dagelijkse behoeften.

Hoe Chuck Steak Wordt Bewaard

Slagers wikkelen chuck steak meestal in bruin of wit papier. Als u echter van plan bent om het in de supermarkt te kopen, hoeft u zich geen zorgen te maken over het inpakken.

Supermarkten houden de boorkop in een omhulsel dat is gemaakt van doorlatende folie, die gemodificeerde atmosfeerverpakking wordt genoemd.

Deze verpakking is speciaal ontworpen om de kooldioxide in de wrap te laten komen, wat nodig is om de groei van microbiële bacteriën te beperken, en het houdt het vlees ook rood.

Je moet één ding onthouden, ongeacht hoe de verpakking is gemaakt: je moet de biefstuk altijd uitpakken als je klaar bent om hem te koken. Door de biefstuk in plastic te wikkelen, blijft hij rood en wordt hij niet papperig.

Belangrijk om te onthouden is dat chuck steak niet langer dan vijf dagen in de koelkast mag worden bewaard.

Het moet op 40 ° F of lager worden gehouden. Daarna moet het worden weggegooid.

Als de temperatuur van uw koelkast lager is dan 0 graden F, kan steak maximaal een jaar in een afgesloten container worden bewaard.

Laatste Gedachten

Ik hoop dat je deze blog nuttig vond en dat je nu klaar bent om van dit heerlijke stuk vlees te genieten.

Hoewel de prijs misschien hoog lijkt, is chuck steak erg mals en smaakvol als het op de juiste manier wordt gekookt.

Het is ongetwijfeld een van de meest onderschatte delen van een koe vol voedingsvoordelen die je tegen de laagst mogelijke prijs kunt krijgen.

Dit artikel behandelt veel aspecten van een chuck-steak, van de bereiding tot de opslag.

We hebben ook de voedingswaarde van dit soort biefstuk besproken, zodat je snel kunt beslissen of je het thuis wilt maken.