Hoe Espresso Te Drinken En De Smaak Ervan Ten Volle Te Waarderen?

Hoe Espresso Op De Beste Manier Te Drinken Als Een Italiaan

Inhoud Tonen

Heb je je ooit afgevraagd of er een juiste manier is om van espresso te genieten? Kom op, geef het toe. Je hebt waarschijnlijk. Iedereen die van koffie houdt (zelfs als ze niet in Italië zijn geboren) heeft het waarschijnlijk wel eens gehad. Als je ooit in een café in Rome, Venetië of Florence hebt gezeten, kan het voelen alsof de Italiaanse koffiecultuur een geheim heeft: hoe je op de juiste manier espresso drinkt. Het maakt deel uit van la dolce vita , het zoete leven.

Leer hoe u espresso correct uitspreekt. Het belangrijkste is hoe je Espresso uitspreekt .

Het lijkt misschien gek, maar als je de moeite neemt om espresso op de juiste manier te leren drinken, lijkt het een goed idee om het correct uit te spreken. Fonetisch zeg je het Eh -spress- o. Niet EX- druk op -o.

Verwarm Eerst Uw Espressokopje

U weet waarschijnlijk dat u dit moet doen, dus dit is slechts een herinnering. Het zorgt voor een beter schot. En zorg ervoor dat u de juiste beker gebruikt.

De meeste espressokopjes in cafés over de hele wereld zijn van keramiek en wit. Als je het geluk hebt een plek te vinden met wat meer flair als het om espresso gaat, krijg je misschien een demitasse (uitgesproken als “de-E-tas”). Demitasse betekent een half kopje. Ik weet niet zeker hoe deze Franse term synoniem is geworden met espresso uit Italië, maar het is de manier waarop de wereld werkt.

In Italië bevat het Istituto Nazionale Espresso Italiano, of INEI (National Italian Espresso Institute, in het Engels) een specificatie voor het specifieke type kopje waarin een gecertificeerde Italiaanse espresso moet worden geserveerd:

Dit is een wit porseleinen kopje met een inhoud van 50-100 ml.

U weet nu waar u de beste deals over China kunt vinden wanneer u uw collectie upgradet.

Volgende Nip Aan Je Bruiswater

Volgende Nip Aan Je Bruiswater

Hoewel deze stap optioneel is, wordt het ook sterk aanbevolen als je de verborgen smaken van de boon volledig wilt waarderen. Als je enkele van de beste barista’s in Italië en andere plaatsen in de wereld bekijkt, serveren ze een glas of een klein flesje bruisend water met een espresso. Je hebt je vast wel eens afgevraagd waar dit voor dient. (Ik ben er geweest. Nu weet je het.

Dit is om je gehemelte te reinigen, zodat je het rijke, donkere vloeibare goud van je shot volledig kunt proeven. Dus drink die sprankelende acqua minerale en reinig je gehemelte!

Schuim nu de crema weg en roer

Je kunt nu je eigen espresso maken als je hem zelf maakt. Je kunt het menu overslaan als je in een café bent. Geen wijn of eten nodig, het is tijd om een Italiaanse espresso te bestellen. U moet de ober/barista vertellen dat u een espresso-pronto wilt. (Weet je nog hoe het wordt uitgesproken?)

Het volgende deel klinkt contra-intuïtief: Roer je crema.

Het kost zoveel moeite om crema te perfectioneren, en we bespreken het tot de dood met de andere leden van onze koffiestam. Als het correct wordt gedaan, ziet het er prachtig uit in de beker.

Het smaakt allemaal niet zo geweldig. Het is het resultaat van CO2 tijdens het brouwen, dus pak een lepel en schep het eraf.

Bonuspunten: als u iemand in uw buurt oploskoffie of cafeïnevrije koffie ziet drinken, giet dan de crema in hun gezicht en zeg hem dat hij moet verdwalen.

Even roeren Espresso’s hebben wat roerwerk nodig om de dikkere shots die naar de bodem zinken te combineren met de lichtere tonen die bovenaan blijven.

Eindelijk, Nip En Geniet

Wat uw keuze aan begeleidingen ook is, neem na het bereiden even de tijd en waardeer de ervaring. Laat deze mooie, rijke donkere vloeistof over je tong rollen. Geniet van de aroma’s en textuur van de bonen. Geniet van de magie van dit kopje magie.

Bepaalde kenmerken van de boon worden uitvergroot, waardoor je een echt gevoel van smaak krijgt. Een goede espresso is bitter, maar niet te bitter. Het is rijk, maar niet overweldigend. Het heeft een diepte van smaak die wordt gecompliceerd door lichtere, helderdere tonen. Het zal aanvoelen als een dikke, zachte deken die je tong in liefde bedekt.

Nu Weet Je Hoe Je Espresso Moet Drinken

Wat dacht je? Weet je zeker dat je weet hoe je van een espresso kunt genieten? Wat zijn je opties als je het specialer wilt maken?

Soms kan de espressocultuur ingewikkeld en intimiderend lijken. Hopelijk helpt deze tutorial je om je zelfverzekerder te voelen over hoe je een espresso op de juiste manier kunt ervaren. Een ding om te onthouden is dat het echt niet zo overweldigend is als het voelt en de meeste espresso-veteranen helpen je graag verder als je om advies vraagt. Koffiestammen zijn een speciale groep.

Veel Gestelde Vragen

Smaakt Espresso Beter Dan Gewone Koffie?

Afhankelijk van je definitie van sterker, is espresso sterker dan gewone koffie of niet. Gemiddeld wordt 62 mg cafeïne gevonden in een typische espresso-opname (28 g of 28 ml). Een kopje gezette koffie van 340 gram bevat ongeveer 120 mg. Het is ongeveer de helft van de sterkte van een kopje gezette espresso, dat is ongeveer 120 mg. De smaak van espresso is echter veel sterker, omdat er veel meer koffie wordt gebruikt voor de hoeveelheid water die wordt gebruikt om een shot te zetten.

Kun Je Melk Toevoegen Aan Espresso?

Als je melk aan een espresso toevoegt, wordt het een ander drankje, in Italië macchiato genoemd. Macchiato betekent gemarkeerd en verwijst naar een shot espresso met slechts een scheutje gestoomde melk en schuim erop.

Waarom Serveren Sommige Cafés Een Vleugje Citroen Bij Espresso?

In de jaren 70 werd espresso Gheve gebruikt om te verwijzen naar een combinatie van espresso en een vleugje citroen. Het is niet gebruikelijk in Italië. Hoewel het geen slechte smaak is, kan het zijn dat je uit een café wordt gegooid als je dat in Italië doet.
Veel Italiaanse restaurants bieden een kleine hoeveelheid, in plaats van citroen, van een alcoholische drank zoals grappa, anijs of een espresso na de maaltijd. Dit staat bekend als caffe corretto of correcte koffie. In Frankrijk is het de gewoonte om een eetlepel of zo van een digestief (elke gedistilleerde drank na het eten waarvan gedacht wordt dat het de spijsvertering bevordert) zoals Pernod of cognac in het lege espressokopje, zodat het warme kopje de overgebleven koffiesmaak in de drank brengt . Dit is pousse-caf . Dat komt omdat de koffie de alcoholsmaak naar buiten duwt.

Kun je suiker toevoegen aan espresso?

Als je je espresso gezoet wilt, kun je suiker toevoegen. Europese cafés bieden een suikerklontje in de schotel samen met je espresso.