De Laatste Maattabel Voor Koffiemalen Die U Ooit Nodig Zult Hebben
Inhoud Tonen

De meeste thuiskoffieliefhebbers slagen er niet in om geweldige koffie te zetten voordat ze zelfs maar beginnen. Ze investeren in de beste koffiemolen die ze kunnen vinden en merken dat ze nog steeds gemiddeld smakende koffie brouwen. Het ergste is: ze weten niet waarom, en het maakt ze gek!

Dit kan worden opgelost met een eenvoudige aanpassing. Lees verder om te leren hoe u deze veelgemaakte fout kunt vermijden en kunt genieten van heerlijk smakende koffie.

Perfect koffiedik is de ruggengraat van geweldige koffie. Onderschat het belang en de waarde van slijpen niet.

De koffiemolen is een uiterst belangrijke schakel in de keten, die zich uitstrekt van de koffiekers tot de exquise espresso.

Je koffiedik is je meest waardevolle, maar vaak over het hoofd geziene tool. Ik zal met je delen waar je fouten hebt gemaakt en alles wat je moet weten over het malen van koffie.

We gingen eerst even snel kijken naar de verschillende maalgroottes, wanneer je ze allemaal moet gebruiken en met welke instellingen je ze kunt bereiken met je koffiemolen.

De Relatie Tussen Koffiedik En Te Veel/te Weinig Geëxtraheerde Koffie

sla dit deel over.

Wat je gaat lezen is essentiële kennis voor het zetten van koffie. Het hebben van het beste koffiezetapparaat en de beste koffiebonen ter wereld betekent niets als je extractie niet begrijpt. Het wordt tijd dat je koffie-extractie begrijpt, en door dit te doen, kun je onder- en overextractie voorkomen.

Beide zijn slecht nieuws en slecht voor je koffie. Daarom gebruiken we verschillende maalgroottes in verschillende koffiezetapparaten.

Het doel bij het kiezen van een maling is om de best mogelijke smaak uit je koffie te halen. Je krijgt te weinig of te veel.

  • Je hebt te veel gemalen koffie = onder extractie Dit gebeurt wanneer je gemalen koffie niet genoeg smaak heeft.
  • Uw gronden zijn te fijn = te veel geëxtraheerd. Dit is wanneer je te veel smaak uit je koffie hebt gehaald en het overweldigend en onaangenaam wordt

Hoe Smaakt Een Slecht Geëxtraheerde Koffie?

Hoogstwaarschijnlijk heb je eerder slechte koffie gehad. Meestal is slechte koffie te wijten aan extractie.

ONDER geëxtraheerd

  • Bitter
  • De koffiebonen van Hollow A staan niet bekend om hun onderscheidende smaken.

Voor een echt diepgaande reis van hoe te veel of te weinig geëxtraheerde koffie zal smaken, heeft The Barista Hustle een geweldige gids over extractie die het bekijken waard is.

.Dus je hebt koffie gezet en tot je afschuw smaakt het alsof het slecht is geëxtraheerd. Je wilt niet dat het nog een keer gebeurt, waardoor je kostbare koffie verspilt, maar je hebt geen idee waar je de fout in ging.

We hebben je! Afhankelijk van de smaak van je koffie, moet je je zettijd, watertemperatuur of maalgraad aanpassen.

BladevsBurrGrinders

Voordat je verder leest: als je een mesmolen voor je koffiebonen hebt gebruikt, heb je de meest voorkomende fout gemaakt bij het malen van koffie. Maal uw koffiebonen NIET met een mesmolen. Dit is erger dan het kopen van voorgemalen koffie.

Ja, erger. Waarom?

Allereerst is de sleutel tot het zetten van een geweldige kop koffie consistentie, en als je kleine malingen niet allemaal even groot zijn, zullen sommige te veel worden geëxtraheerd, andere zullen te weinig worden geëxtraheerd en het resultaat zal zijn, shit koffie.

Bladmolens kunnen uw koffie inconsistent maken. Dit maakt het zetten van goede koffie moeilijk.

Schud je messenslijper rond wat je wilt, je zult ze nooit 100% consistent krijgen, maar als je ergens vastzit met niets anders dan een messenslijper, is er iets dat je kunt doen, maar wees bereid om ervoor te werken. James Hoffman deed het met deze video:

Afgezien van een duidelijk gebrek aan consistentie, hebben koffiemolens met bladen nog een valkuil: ze kunnen alleen werken door extreem snel te draaien, wat hitte en wrijving veroorzaakt. Deze hitte en wrijving is, zoals je al geraden had, slecht nieuws. Dit betekent dat je koffie al aan het opwarmen is, dus het zal niet zo vers smaken en het eindresultaat zal te gaar zijn.

Vergelijk al deze onzin met een maalmolen, die uniforme druk en rotatie gebruikt om bonen tot een perfecte consistentie te malen. Dit is mogelijk bij lage snelheden en zonder warmte. Ze behouden ook een consistente en nauwkeurige maling.

Te samenvatten

  • Een conische maalschijf is beter dan een bladslijper. Zowel elektrische als handslijpmachines werken prima zolang ze bramen gebruiken.
  • Messenslijpers zuigen bij het bereiken van uniforme gronden. Het extraheren van koffie is gemakkelijker als je een uniforme koffie hebt.
  • Er zijn enkele hacks die kunnen worden gebruikt om de Blade-molen te verbeteren.

Hoe maak je espresso? Het is zelfs nog belangrijker dat je maling uniform/consistent is. Als je zoiets als een blade grinder gebruikt, is dit wat er waarschijnlijk zal gebeuren, en zeg niet dat we je niet hebben gewaarschuwd:

Wat gebeurt er als je espresso zet met ongelijke koffiedik?

Populaire Koffiemalen En Waarvoor Ze Worden Gebruikt

De volgende zeven maalgroottes zijn alles wat je nodig hebt om geweldige kopjes Joe te zetten met een reeks verschillende koffiezetmethoden.

Je kunt niet zomaar één maalgraad kiezen en deze voor alles gebruiken; sommige malingen zijn het meest geschikt voor bepaalde koffiezetapparaten.

Ja, u zult merken dat sommige koffiezetmethoden onder meer dan één maalgraadcategorie vallen, dit komt omdat u het resultaat van uw brouwsel kunt regelen met uw maalgraad + zettijd voor bepaalde zetmethoden.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste maalgroottes van zeer grof tot zeer fijn.

1. Extra Grove Maling (cold Brew Maling)

Op de meest populaire conische maalschijven maal je peperkorrels zo groot als je wilt.

Pakken Deze brouwmethoden zijn:

  • Koud zetten van koffie (bijv. Gebruik uw Filtron- of Toddy-brouwer)
  • Cowboy koffie

2. Grove Maling (french Press Maling)

Als u met een French Press brouwt, moet u uw grove maling kennen. Het moet op zeezout lijken.

Pakken Deze brouwmethoden zijn:

3. Medium-grove Maling

Niet helemaal medium maar niet helemaal grof, vergelijkbaar met grof/ruw zand.

Pakken Deze brouwmethoden zijn:

4. Gemiddelde Maling

Dit is de gulden middenweg tussen de maalgroottes. Het is een geweldige plek om je terrein te testen. Vergelijkbaar met gewoon zand.

Pakken Deze brouwmethoden zijn:

  • Filterkoffiezetapparaat met platte bodem
  • Kegelvormige koffiezetapparaten
  • De Aeropress (met 3+ minuten zettijd)
  • Sifonbrouwers

5. Medium-fijne Maling (over De Maling Gieten)

Als je van koffie houdt, zoals wij, heb je een medium fijne koffiemaling nodig. Hoewel het fijner is dan zand, maar niet zo fijn als een espressomaling, zal het nog steeds geweldig smaken.

Past bij deze brouwmethoden:

  • Kegelvormige schenkbrouwers (bijv. Hario v60, Kalita wave, etc)
  • De Aeropress (met een brouwtijd van 2-3 minuten)

6. Fijne maling (espressomaling)

De meest voorkomende maalgraad die je tegenkomt. Wanneer u voorgemalen koffie koopt, is deze meestal fijn gemalen (tenzij anders vermeld). Qua consistentie is het iets fijner dan keukenzout.

Pakken Deze brouwmethoden zijn:

7. Extra Fijn (Turkse Koffiemaling)

Een extra fijne maling gebruik je zelden en je hebt een Turkse koffiemolen nodig om zo’n fijne en consistente maling te krijgen. Het is qua textuur vergelijkbaar met poeder of meel.

Pakken Deze brouwmethoden zijn:

De Koffiemalingstabel: Hoe Elke Maalgrootte Te Vergelijken?

Vertrouw je ogen niet (nog niet, in ieder geval).

Ze zullen niet geweldig zijn in het beoordelen van een medium fijne koffiemaling van een medium koffiemaling. We hebben een eenvoudige maar effectieve koffiemalingstabel gemaakt waarmee u onderscheid kunt maken tussen verschillende malingen.

U kunt deze uitprinten en direct gebruiken om te bepalen met welk slijpprobleem u te maken heeft. Vul hieronder je e-mailadres in, zodat we weten waar we het naartoe moeten sturen:

Populaire Instellingen Voor Maalschijven Die U Kunt Gebruiken

Moet je zien. Dit is een tabel die we hebben gemaakt om u te helpen het malen van uw koffie gemakkelijker te maken. Kalibratie is wat koffiemolens uniek maakt.

De perfecte grinder bestaat niet. Er zijn echter veel fantastische machines op de markt die een breed scala aan mogelijkheden bieden.

Vergelijk uw resultaten met de grindafbeeldingen hierboven.

Laatste Gedachten

Je bent een koffiemolenexpert. De kleine dingen waaruit je koffiemaling bestaat, zullen je helpen om geweldige koffie te krijgen. Nu je alle informatie hebt, is het tijd om een zak koffie van hoge kwaliteit te halen en je bonen te malen. Je merkt meteen het verschil.

Als je dit artikel leuk vond

En ons een plezier doen? Deel het met je vrienden op sociale media? Gracia’s.

Snel de juiste maling voor uw koffiezetapparaat bepalen? Hieronder staan de meest gestelde vragen over grinders.

Veelgestelde Vragen

Wat Is De Perfecte Maalgraad Van De French Press?

Gemiddeld of grof? Waarom niet beide?

Gebruik een grove maling voor de gewone brouwmethode van de Franse pers. Maak niet de veelgemaakte fout om medium fijn te gebruiken, tenzij je van te sterke (bittere) koffie houdt en een zilte smaak in je mond.

Het is verbazingwekkend hoe gemakkelijk het is om de verkeerde maalgrootte voor je perspot te gebruiken, en dat is waarom zoveel mensen dat doen. Zodra u echter de juiste maling begint te gebruiken, krijgt uw french press een nieuw leven en gaat u nooit meer terug. De lakmoesproef van de maling van de Franse pers: u zult moeite hebben met induiken als uw maling te fijn is, en induiken zal snel gebeuren als uw maling te grof is.

Er komt meer kijken bij het zetten van een goede koffie van de Franse pers dan simpelweg koffiedik + water erin gooien en erin duiken. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken. Hier leest u hoe u French Press-koffie goed maakt. Je kunt een medium maling gebruiken als je niet roert en dompelt; laat de maling naar de bodem van het koffiezetapparaat vallen.

Wat Is De Juiste Maat Koffiemaling Voor Espresso?

Gebruik een fijne maling bij het zetten met een espressomachine, en niets anders. Deze brouwmethode geeft je via je smaakpapillen onmiddellijk feedback over de grootte van je maling. Als je het niet goed doet, brouw je iets dat naar vuil smaakt.

Omdat espressomachines druk (gemeten in staafjes) gebruiken om te zetten, gebruiken we een fijne maling. Dit houdt in dat warm water door het terrein wordt geforceerd. Te fijn, en het komt er niet doorheen, te grof, en het zal er doorheen gutsen. Het is mogelijk dat de fijninstelling van de ene molen anders is dan de fijninstelling van een andere. Dit betekent dat je maalgraad kan variëren.

Wat Is De Juiste Pour Over Maling?

U kunt beginnen met een medium tot fijne maling en deze naar wens aanpassen . Voorbeeld: Als uw brouwsel te bitter is (te weinig geëxtraheerd), kunt u de volgende keer een fijnere molen gebruiken of de brouwtijd verlengen. Als je brouwsel bitter wordt (te veel geëxtraheerd), kun je de volgende keer een grovere molen gebruiken of je brouwtijden verkorten.

Hario V60: Medium-fijn

Kalita Wave: medium-fijn

Chemex: medium-grof

Kone-filter: Medium-fijn

Bijenhuis: medium tot fijn

Slimme druppelaar: medium tot grof (hoe grover de maling, hoe korter de zettijd).

Houthals: fijn, tot medium

Walkure: Grof

Melitta ready set joe: Medium-fijn

Wat Is De Ideale Chemex Maalgraad?

Er wordt een medium-grove maling gebruikt (neigt meer naar grof), en het zal vergelijkbaar zijn met zeezout. Het Chemex-koffiezetapparaat is mooi, maar meedogenloos. Het goede nieuws is dat je veel controle over je brouwsel behoudt. Het slechte nieuws is dat het moeilijk is om deze brouwmethode goed te krijgen als je niet weet wat je met deze controle moet doen.

Het is van cruciaal belang om de juiste maalgraad voor uw Chemex te gebruiken. Oh, en zorg ervoor dat je dat filter vooraf nat maakt en spoelt.

Wat Is De Ideale Maalgraad Van Aeropress?

Er is geen ideale Aeropress maalgraad. De schoonheid van Aeropress is de mogelijkheid om het uiteindelijke brouwsel aan te passen, inclusief maalgraad en zettijden. Hier leest u hoe u de maalgraad en zettijd op uw Aeropress kunt aanpassen. Houd je Aeropress in de gaten en experimenteer.

Gebruik een fijne maling om het mengsel ongeveer een minuut te laten trekken.

Met een medium maling, minimaal 3 minuten brouwen

Met een grove maling, 3-4 min . trekken

Brouw ongeveer 4-5 minuten met een grove maling

Wat Is De Ideale Cold Brew Maling Voor Jou?

Zorg ervoor dat je cold brew batch lekker smaakt door een extra grove maling te gebruiken . Een ijskoude cold brew koffie is verfrissend en zit vol vreemde maar aangename smaken. Tenminste, tenzij je de koffie te klein maalt. Maak deze fout en het zit verrassend vol met slechte smaken. Best pijnlijk als je bedenkt dat je er net 16-30 uur in hebt gestoken.

Dit is wat de meeste mensen missen: je kunt een fijnere of grovere maling gebruiken als je de steile tijd verandert. De algemene vuistregel is dat hoe steiler je gaat, hoe grover je maling. Maal nooit fijner dan medium.

Hier leest u hoe u kickass cold brew maakt. U kunt de maalgraad en de trektijd verminderen terwijl u al het andere hetzelfde houdt.

Hoe smaakt het? Doe het nu opnieuw, maar verleng de steile tijd. Hoe smaakt het nu? Noteer uw observaties.

Wat Is De Beste Koffiemolen Voor Op De Camping?

Een kleine, draagbare of draagbare grinder is een goede keuze. Omdat je een campingvriendelijk koffiezetapparaat nodig hebt dat bij je draagbare molen past, raden we je aan deze gids te bekijken over hoe je koffie kunt zetten tijdens het kamperen.

Is Fijngemalen Koffie Sterker?

Hoewel fijnere koffie niet per se een sterkere smaak betekent, kan het de koffie wel bitterder maken, wat kan leiden tot een meer prominente en sterke smaak. U zult geen spijt krijgen van het gebruik van onze koffiemalingstabel. Het wordt aanbevolen om de juiste zetverhouding te gebruiken. Hier is de rekenmachine voor koffie tot water.

Kan ik mijn koffiebonen in een blender malen?

Als je geen molen bij de hand hebt, kun je een blender gebruiken om je koffiebonen te malen. Als dit het geval is, gebruik dan voorgemalen koffie.

Moet Ik Mijn Koffiebonen Elke Dag Vers Malen?

Voor een maximale smaak en een frisse smaak moet je je koffiebonen wel elke dag malen. Het goede deel? Het kost weinig tijd en is elke seconde meer dan waard.