Kakkoffie Aap, Olifant, Vleermuis + Vogelpoep Koffie

De Kakkoffie-industrie. Meer Dan Kopi Luwak Monkey, Elephant, Bat + Bird Shit Coffee

Inhoud tonen:

Als je de term kakkoffie hoort, komen er natuurlijk vragen op.

Is het gewoon poep in koffie doen? (Kort antwoord: Nee ). Is er echt poep bij betrokken of is het gewoon een kleurding? (Kort antwoord: ja, er is poep bij betrokken ).

Ja, en toch is er een deel van jou, misschien diep van binnen begraven, dat echt wat wil proberen . Maar het is moeilijk om die sprong te wagen, vooral als je niet weet wat het spul in godsnaam is!
Dit artikel legt uit wat kakkoffie werkelijk is, de wetenschap erachter, de verschillende soorten en de redenen waarom het consequent als de beste koffie wordt beschouwd (ondanks de belachelijk hoge prijs).

Koffiebonen Van Kak: De Wetenschap Erachter

Er zijn veel vreemde soorten koffie, maar verreweg een van de vreemdste is toch wel koffie gemaakt van poep . Wat is het geheim van koffie met dierenpoep? Koffiepoep van dieren is uniek omdat het onderworpen is aan een wetenschappelijk en uniek proces.

De meeste mensen zijn zich bewust van ten minste enkele van de wetenschappelijke gezondheidsvoordelen van koffie, maar als het gaat om koffie met dierenpoep, komt er nog meer wetenschap bij kijken. Met betrekking tot koffie die op deze manier wordt verwerkt: er is een uniek fermentatieproces dat plaatsvindt wanneer een koffieboon wordt blootgesteld aan het spijsverteringskanaal van een dier (speeksel, spijsverteringsvloeistoffen, enz.).

De koffieboon wordt afgebroken en fysiek veranderd , wat de zuurgraad en bitterheid vermindert en de koffie op de lange termijn gemakkelijker voor ons maakt. Hoewel dit effectief kan zijn bij het produceren van grotesk heerlijke koffie, beperkt het de productiestroom behoorlijk, wat ertoe heeft geleid dat sommigen hebben geëxperimenteerd met alternatieve opties die ons vergelijkbare resultaten opleveren.

In feite zijn wetenschappers al in staat om de effecten van koffie met dierenpoep tot op zekere hoogte na te bootsen. Dit zou ons in staat kunnen stellen om de smaak die we wensen te krijgen tegen een lagere prijs en zonder het mentale trauma te weten dat je koffie drinkt die door een dierlijke sluitspier is gegaan .

Kun Je Met Jezelf Leven?

De ontdekking van kakkoffie, met name Kopi Luwak, door het Westen een paar honderd jaar geleden was een zeldzaam en bijzonder item waar maar heel weinig mensen van wisten.

Sindsdien heeft het de koffiedrinkende wereld stormenderhand veroverd en tegelijkertijd een gevoel van ontzag en afkeer gegeven aan iedereen die kennismaakt met deze fascinerende drank.

Deze plotselinge stijging in populariteit heeft echter behoorlijk slechte bijwerkingen gehad. Veel dieren worden in gevangenschap gehouden. Toegegeven, sommige van deze wezens worden humaan behandeld, maar ze zijn niettemin gevangen.

De verwachting voor productie is een duidelijk onderscheid tussen dieren in de dierentuin en dieren die worden gebruikt om poepkoffie te maken.

Wanneer Lily de giraf haar huis in de dierentuin uitloopt, moet ze daar gewoon zijn en ze is braaf.

Dieren die met geweld worden gerekruteerd om poepkoffie te maken, zijn daarentegen vrijwel dierenslaven , van wie wordt verwacht dat ze zo groot mogelijk eten en poepen, en niets meer.

Neem de civetkat, bijvoorbeeld de dierlijke kracht achter Kopi Luwak. Veel civetkatten worden gevangen, in een kooi gehouden en gedwongen alle koffiebessen die ze kunnen eten te voeren; terwijl wanneer ze alleen in het wild worden gelaten, ze alleen de beste, rijpste zullen selecteren.

Ze eten ook alleen koffiekersen. Ze vermijden ook het eten van fruit, insecten of ander natuurlijk voedsel. Dit kan leiden tot mentale instabiliteit en zelfverminking.

De originele en meer humane manier om koffie met dierenpoep te oogsten, is het oogsten van de uitwerpselen van wilde dieren verspreid over een koffieplantage.

Dit is de productiemethode die je wilt ondersteunen bij het zetten van koffie. Het is niet gemakkelijk te vinden, maar we doen ons best om u onderweg goede aanbevelingen te geven.

De 5 Belangrijkste Stijlen Van Koffie Met Dierenkak

Dit zijn vijf slechte koffiesoorten die je moet kennen:

  • Civetkattenkoffie (kopi Luwak)
  • Apenpoep koffie
  • Olifantenpoep koffie
  • Koffie met vleermuispoep
  • Vogelpoep koffie

Maak je klaar om op te staan. Dit is wat wild spul.

1. Civet Kattenpoepkoffie (Kopi Luwak)

Kopi Luwak, een speciale koffie met dierenpoep, wordt algemeen beschouwd als de duurste koffie in alle koffiesoorten.

Deze koffie is gemaakt van een Indonesische palmcivetkat of kat , een klein zoogdier dat tot de familie van de Viverridae behoorde en vooral voorkomt in Azië en, in mindere mate, in Afrika en Zuid-Europa.

Hoewel de originele koffie die door deze wezens werd geproduceerd, werd ontdekt door Europeanen in Indonesië (en nog steeds wordt gevonden in veel regio’s van dat land), wordt deze nu ook geproduceerd in andere gebieden zoals de Filippijnen en Oost-Timor.

Hoe wordt Kopi Luwak gemaakt?

Om te beginnen houden civetkatten van koffiekersen , en ze verschijnen vaak op koffieplantages voor een snelle snack.

De kers wordt verteerd door het spijsverteringsstelsel van de civetkat. De schil, het vruchtvlees en de bonen worden echter niet verteerd . In plaats daarvan ondergaan ze een uniek fermentatieproces.

Na ongeveer een dag komen de bonen in bosjes uit de uitgescheiden uitwerpselen, meestal met de bonen nog intact (het ziet eruit als een ongewoon walgelijke mueslireep) en worden geoogst, gewassen (godzijdank! Ze worden gedroogd en vervolgens gestampt om de schil te verwijderen Vervolgens worden de bonen gesorteerd en gebrand.

Hoe smaakt Kopi Luwak?

Hoe smaakt civetkoffie?

Het is nootachtig, aards en bijna zacht.

Er kan weinig twijfel over bestaan dat, afgezien van privé walgelijke gedachten, civetkattenkoffie een kopje koffie van zeer hoge kwaliteit levert.

Je moet voorzichtig zijn bij het kopen van dit spul. Naarmate de markt is gegroeid, hebben oplichters ook de mogelijkheid om met het systeem te werken.

Vaak is Kopi Luwak-koffie niet 100% authentiek of zelfs regelrecht frauduleus.

Geschat wordt dat 80% of meer van ALLE Kopi Luwak-koffiesoorten nep zijn!

Als je ervan overtuigd bent dat je Kopi Luwak moet opsporen (en je bent bovendien een research idioot), dan is hier een goede bron om ervoor te zorgen dat je de juiste dingen vindt.

Bereid je echter voor, dit spul kan oplopen tot per pond!

2. Monkey Poop-koffie

Hoewel dit technisch gezien geen kakkoffie is. Het gaat echter om het spijsverteringsproces van een dier!

Op de markt gebracht als een soortgelijk product als de wereldberoemde civetkoffie, is apenkoffie (of apenperkamentkoffie) een vrij nieuw fenomeen dat ontstaat wanneer apen koffiebessen kauwen en uitspugen.

Het wordt geproduceerd in Chikmagalur (India), een regio die bekend staat om zijn weelderige, heuvelachtige landschappen en overvloedige regenval.

Dit klimaat is ideaal voor resusapen, die vaak in de buurt van de vele koffieplantages in de regio leven.

Ze zijn een onvermijdelijke metgezel die samen van koffie houden (en koffieboerderijen plunderen), dus sommige lokale boeren zijn zojuist in de slip geraakt!

Het resultaat van deze ramkoers heeft ons weer een vreemde, exotische nieuwe koffiemelange opgeleverd, dit keer met apenspeeksel aan de basis.

Hoe wordt Monkey Coffee gemaakt?

Resusapen hebben de neiging om voor de rijpste, zoetste koffiebessen van de hoogste kwaliteit van elke plant te gaan en ze op een ontspannen manier te kauwen voordat ze ze uitspugen (blijkbaar zijn ze te pompeus om ze echt op te eten).

De vrucht kan verminkt raken, maar de bonen kunnen nog steeds worden geoogst. Werknemers verwijderen vervolgens voorzichtig de bonen uit het spit van de aap terwijl de apen eten en drinken alsof ze koningen zijn.

De bonen worden afgespoeld en afgewassen, verwerkt en vervolgens gedroogd, waardoor ze een grijze kleur krijgen in plaats van het traditionele rauwe groen . Ze worden vervolgens geroosterd en verkocht voor een ongelooflijke prijs!

Hoe smaakt Monkey Coffee?

Monkey-koffie kan net als gewone koffie worden gemaakt, maar je wilt je room of suiker niet opgebruiken.

De smaak is uniek in zijn soort.

Deze koffie is medium-bodied en heeft een aangename, evenwichtige zuurgraad. Het mist ook elke bitterheid. Dit komt deels door de enzymen in de bonen, die door het speeksel worden afgebroken, waardoor de bonensmaak tijdens het proces verandert.

In deze koffieboon vind je een heel scala aan smaken: van citrus tot noten, van chocolade tot vanille.

Monkey Coffee – Waar kan ik het krijgen?

Deze is moeilijk te vinden, omdat het nog steeds een vrij nieuwe optie is. Het is niet regelmatig verkrijgbaar en moet worden weggerukt wanneer het op de markt komt. Als je de kans hebt om wat apenkoffie te drinken, pak het dan!

3. Zwart Ivoor/olifantenkakkoffie

Deze boon, algemeen bekend als Black Ivory Coffee, wordt op natuurlijke wijze verfijnd door een proces van tien jaar waarbij niemand minder dan Thaise olifanten betrokken zijn in Ban Taklang, Surin, Thailand.

Het proces lijkt erg op Kopi Luwak, omdat het wordt gegeten, verteerd en vervolgens uitgepoept. Het is echter niet schadelijk voor de dieren!

Hoe werd Elephant Shit Coffee gemaakt?

Dit is een zeer gecontroleerd, maar toch ethisch bewust proces dat zelfs de meest zorgeloze koffiedrinker op zijn gemak zou moeten stellen.

Het proces begint met Thaise Arabica-kersen die worden gekweekt in ideale omstandigheden op 1500 meter boven zeeniveau.

De kersen worden vervolgens geplukt en naar goed verzorgde olifanten gebracht die elk in hun eigen huis worden gehouden en zorgvuldig worden gemengd met hun andere voedsel, inclusief dingen als bananen en rijst om een uitgebalanceerd dieet te garanderen.

Als de koffie eenmaal door de olifant is gegaan (wat een halve dag tot drie dagen kan duren), worden de restjes eruit gepoept en gaan boeren met de hand door de uitwerpselen om de onverteerde bonen te oogsten.

Het proces vreet 36 hele ponden koffiebessen op voor elke geproduceerde kilogram koffie!

Vervolgens worden ze gewassen, geharkt en in de zon gedroogd voordat ze worden gepeld.

Wat is de smaak van Elephant Coffee?

Dit smaakprofiel omvat chocolade, aardbei, kers, tabak en leer. Er is zelfs een hint als gras!

Het is een delicaat kopje zonder ook maar een zweem van bitterheid.

Waar kan ik olifantenpoepkoffie krijgen?

4. Wild Bat Shit-koffie

Onze volgende koffiespecialiteit is niemand minder dan koffie met vleermuispoep.

De Artibeus Jamaicensis is een soort die leeft in de bossen rond de koffietuin Coffea Diversa in de zuidelijke regio Brunca in Costa Rica. Het produceert vleermuispoep koffiebonen.

We moeten stoppen het vleermuispoep te noemen, maar nogmaals.

Terwijl de vleermuizen de koffiebessen consumeren, zijn de vleermuizen zo klein dat ze er alleen maar aan kunnen knabbelen, wat een proces op gang brengt dat leidt tot weer een nieuwe kick-ass dierenkoffie .

Hoe wordt Wild Bat Poop gemaakt?

De vleermuizen kauwen geduldig de buitenkant van de rijpere koffiebessen af terwijl ze nog aan de plant zitten. Ze gebruiken hun kleine, scherpe tanden om de buitenste schil te scheuren en likken aan het binnenste vruchtvlees in een poging om wat van de suiker die het bevat te krijgen .

Dit is het begin van een proces waarbij de half opgegeten kers (waarbij de bonen gedeeltelijk worden blootgesteld en interageren met het spijsverteringszuur van de vleermuis) op een plant wordt achtergelaten om zo lang mogelijk op natuurlijke wijze te drogen.

Alleen de beste bonen worden uiteindelijk van de plant geoogst. Het droogproces is minutieus voltooid om deze koffie echt uniek te maken.

Hoe smaakt Wild Bat Coffee?

Deze koffie levert een unieke kop koffie op die zowel bloemig als fruitig is. Het heeft ook een lichte zuurgraad die de delicate smaak versterkt.

Een kopje wilde vleermuiskoffie kan zowel zacht als zoet zijn, met een aangename afdronk .

Waar kun je Wild Bat-koffie krijgen?

Hoewel het nog steeds moeilijk te vinden is, is koffie met vleermuispoep voor een veel lagere prijs te vinden.

5. Vogelpoepkoffie

Vogelpoepkoffie houdt in dat vogels koffiebonen eten, verteren en vervolgens poepen.

Het werd oorspronkelijk geoogst op de boerderij van Henrique Slopers in Camocim, Brazilië. De familieboerderij is een model voor milieuvriendelijke koffieteelt, maar Sloper wilde geen revolutie teweegbrengen in koffie door poep , hij wilde gewoon hoogwaardige, biologische, holistisch geteelde koffie maken .

Halverwege het proces kreeg zijn visie echter een kijkje .

Hoe wordt Bird Shit Coffee gemaakt?

Henrique Sloper was neerslachtig toen hij in 2009 de Jacu-vogels zijn koffieplantage zag binnenvallen.

Andere boerderijen werden niet op deze manier getroffen, waardoor hij dacht dat zijn holistische, biodynamische kweekmethoden (gebaseerd op het werk van Rudolph Steiner) de vogels naar zijn koffiekersen over de anderen.

Het bleek dat deze vogels specifiek de beste kersen hadden uitgekozen om te eten. De snelle spijsvertering en het exclusieve vegetarische dieet van de Jacu-vogels maakten ze verfijnder nadat ze aan de andere kant tevoorschijn kwamen ( ja, we hebben het over fijne koffiestront ).

Hoe smaakt Bird shit Coffee?

Zoals al deze koffies is ook de Wild Jacu koffie exclusief. Er is niets zoals het. Het heeft een volle body en een milde en aangename smaak.

Het heeft een nootachtige, stoffige zoetheid , die doet denken aan met honing verwerkte koffie, met hints van bruin brood, melasse, melkchocolade en anijs.

Waar kan ik vogelpoepkoffie krijgen?

Als je deze zelf wilt uitproberen, kun je hem hier vinden!

Houd er rekening mee dat vogelpoepkoffie zeven keer zoveel kan worden verkocht als de biologische (nog steeds biologische) versie.

De Grote Vraag: Waarom Is Deze Shit Zo Duur?

Zoals je je kunt voorstellen aan de hand van de cijfers die we hebben gegooid, kan koffie met dierenpoep een van de duurste koffiesoorten ter wereld zijn.

Deze koffie is duur vanwege de manier waarop hij wordt gemaakt.

Het is geen verrassing! Ik bedoel, dieren komen niet binnen om te werken . Ze werken niet mee.

Het is onmogelijk om de prijs van het spul te verlagen door het in grote hoeveelheden te maken door dieren te vangen en ze te dwingen te produceren.

Dit zijn slechts enkele van de factoren die ervoor zorgen dat de koffieprijs voor dierenpoep ongeveer twee keer zo duur is als gemiddeld zilver.

Hoewel het niet altijd goud is, komt het dichtbij genoeg.

Inpakken (opvegen)

Akkoord. We hebben de gelegenheid gehad om de ethiek, oorsprong, kosten en voordelen van koffie met dierenpoep te bespreken. We hebben ook verschillende soorten koffie onderzocht: van die gemaakt door civetkatten en olifanten te poepen, Jacus, knabbelende vleermuizen en kauwende apen.

Welke variëteit trekt het meest je aandacht? Vind je een van deze leuk? Of hebben we je er voor eens en altijd van overtuigd dat deze optie niets voor jou is? Hier is nog een lijst met spannende koffiebonen om te ontdekken, maar zonder de uitwerpselen.