Koffiezetapparaten, Koffiedik, Filters, Pads, Enz. Weggooien Of Recyclen?

10 Manieren Om Koffiezetapparaten, Koffiedik, Pads, Filters, Enz. Te Recyclen Of Weg Te Gooien

Inhoud tonen:

Als je veel koffie zet, zul je merken dat je veel afval genereert – koffiedik, filters, pads, capsules en zelfs de koffiezetapparaten zelf.

Maar maak je geen zorgen. Veel koffieafval kan worden gecomposteerd, gerecycled of hergebruikt.

Dit artikel laat je zien hoe je je ecologische voetafdruk kunt verkleinen zonder je cafeïneverslaving op te geven. Dit bespaart u geld!

Hoe U Uw Koffiezetapparaat Kunt Recyclen

U kunt om twee redenen besluiten uw koffiezetapparaat weg te doen: het werkt niet goed of u bent klaar om te upgraden. Als uw koffiezetapparaat nog werkt, gooi het dan helemaal niet weg. U kunt het doneren aan uw plaatselijke Goodwill-winkel of het aan iemand in nood geven. Vanuit milieuoogpunt is hergebruik van een keukenapparaat belangrijker dan recycling.

Aan de andere kant, als je koffiezetapparaat niet meer werkt, is de kans groot dat zelfs je meest wanhopige vrienden het je niet uit handen willen nemen. Het koffiezetapparaat recyclen is de beste optie.

Als je het hebt over koffiezetapparaten met elektronische componenten, moet je ze recyclen bij een plaatselijk recyclingcentrum. Dit hangt af van het land en de staat, maar het zou dezelfde procedure moeten zijn als bij het recyclen van kleine apparaten.

Je moet je elektrische koffiezetapparaat niet in de prullenbak gooien.

Pro-tip: nog een geweldige optie? Denk aan upcyclen ! Upcycling is wanneer je een product vernieuwt door het een geheel nieuw doel te geven, zoals het veranderen van die gescheurde jeans in denim shorts. Je maakt van je koffiezetapparaat een bewateringssysteem of plantenbak voor je kamerplanten.

Als u zich wilt ontdoen van een niet-elektrisch koffiezetapparaat, zoals een Franse pers, pour-over-brewer of percolatorkoffiepot, kunt u wellicht gebruik maken van de prullenbakopties op de stoep in uw rechtsgebied om koffiezetapparaten te recyclen. Zorg ervoor dat het koffiezetapparaat schoon is en scheid de onderdelen vervolgens op materiaal (plastic, glas of schroot).

Hoe Koffiepads Te Recyclen

Er zijn veel koffiepads en capsules die gemakkelijk kunnen worden gerecycled en weggegooid.

Laten we beginnen met de alomtegenwoordige K-Cups. Green Mountain beloofde ooit dat alle K-Cups gerecycled zouden kunnen worden. Deze belofte moeten ze nog nakomen. En zelfs waar K-Cups recyclebaar zijn, is het recyclingprogramma niet eenvoudig. U moet het foliedeksel eraf halen, het koffiedik weggooien en vervolgens de plastic beker afzonderlijk recyclen. Aangezien de meeste mensen Keurig-brouwers kopen omdat ze het ultieme gemak willen, is het geen verrassing dat K-Cups steeds op de vuilstort terechtkomen, waar ze aanzienlijke nadelige milieueffecten hebben.

Gelukkig is Green Mountain niet langer de enige naam in het spel. Als je een Keurig-brouwer hebt en een milieuvriendelijk brouwsel wilt dat niet minder handig is, bekijk dan andere merken die recyclebare of biologisch afbreekbare K-Cups aanbieden.

Nespresso capsules zijn beduidend beter. Ze zijn volledig gemaakt van aluminium en geen plastic. Nespresso heeft ook hard gewerkt aan het creëren van een gebruiksvriendelijk recyclingprogramma in hun eigen faciliteiten.

Een Nespresso recyclingzak kan worden besteld en gratis thuisbezorgd. Nadat je de zak hebt gevuld met gebruikte capsules en deze hebt afgegeven bij een van de vele inzamelpunten over de hele wereld, wordt deze gratis teruggestuurd naar Nespresso-recyclingcentra. De gemalen koffie hoeft niet eens gespoeld te worden! Zodra de gebruikte pods bij Nespresso aankomen, scheiden ze het terrein als compost en recyclen ze het aluminium.

ESE-pads (ook wel koffiepads genoemd) zijn een andere standaard. Ze lijken op grote theezakjes. Deze zijn volledig composteerbaar, waardoor ze de handigste optie zijn voor veilige verwijdering.

Hoe Koffiefilters Te Composteren

Over het algemeen kun je koffiefilters composteren zolang ze niet zijn gecoat met additieven of speciale coatings. Door hun hoge koolstofgehalte zijn ze een goede aanvulling op je compost. Houd er rekening mee dat sommige papieren filters sporen van chemicaliën of bleekmiddel kunnen bevatten. Ze zijn aanwezig in grote hoeveelheden om enige impact op uw bodem te hebben.

Tip: door papieren filters in kleinere stukjes te versnipperen, gaan ze sneller kapot.

Kun je koffiefilters hergebruiken?

Ja, je kunt papieren koffiefilters hergebruiken, maar niet voor onbepaalde tijd. De AeroPress is uitgevonden door Alan Adler. Hij gebruikte zijn AeroPress-filters meerdere keren, ook al had hij er onbeperkt toegang toe.

Het filter zou ongeveer een week worden gebruikt en ik zou er ongeveer vijftien keer op drukken. Een marineman die op een vliegdekschip woonde, stuurde ons een e-mail waarin stond dat hij de filters al enkele maanden had gebruikt.

Laat het filter na het zetten van koffie afkoelen voordat u het opnieuw gebruikt. Spoel het nu lege filter met vers water en laat het drogen totdat je weer klaar bent om te brouwen. U kunt het koffiedik dan weggooien door de instructies te volgen.

Het aantal keren dat u een filter kunt hergebruiken, hangt af van de stevigheid van het gebruikte papier, maar over het algemeen zijn 2 of 3 toepassingen waarschijnlijk het meest praktisch.

Pro-tip: overweeg om in plaats van papieren filters opnieuw te gebruiken, te investeren in een stoffen of metalen gaasfilter.

Gebruikte Koffiedik Gebruiken

Goede koffiebonen zijn duur, dus je kunt ze net zo goed voor meer dan alleen een kopje koffie gebruiken. Er zijn veel andere manieren om van koffie te genieten, naast het drinken van een kopje koffie en het weggooien van het koffiedik in de afvoer.

Het meest voorkomende gebruik van gebruikt koffiedik is in uw tuin. Ze bieden veel voordelen. Ze kunnen worden gebruikt om de bodem te verrijken met voedingsstoffen zoals kalium en stikstof, zware metalen op te nemen en regenwormen aan te trekken.

Maar als je geen tuin hebt, heb je geen pech. Er zijn veel creatieve manieren om koffiedik te gebruiken.

Kommen koffiedik kunnen bijvoorbeeld geuren bestrijden of werken als een natuurlijk insectenverdrijvend middel. Een ander dagelijks gebruik is een bodyscrub, vaak gemengd met andere keukenproducten zoals honing en havermout. Koffiedik exfolieert en de resterende cafeïne geeft je huid een boost. In dezelfde geest kan koffiedik worden gebruikt als huishoudscrub voor het reinigen van gootstenen, douches en hardnekkige potten en pannen.

Tip: Koffiedik kan worden gebruikt om vlees malser te maken. De natuurlijke enzymen en zuren in koffie helpen bij het afbreken van hard vlees. Koffie heeft ook een heerlijke geroosterde smaak die goed samengaat met rood vlees. Probeer het bij uw volgende barbecue! Voeg ze toe aan een droge rub.

Laatste Gedachten

Met de informatie in dit artikel kunt u uw koffieverspilling tot bijna nul terugbrengen. U kunt geld besparen, de druk op de stortplaats verminderen en uw tuin verbeteren. Je kunt zelfs je huid scrubben of een gemene steak grillen! Dus ga je gang en geniet zonder schuldgevoel van die koffie (of twee of drie).

FAQ

Zijn Koffiecapsules Recyclebaar?

Ja, u kunt koffiecapsules gebruiken. Plaats gewoon de gebruikte capsule terug in de machine en voer nog een zetcyclus uit. Het werkt het beste met capsules met sterkere smaken, zoals Nespresso, dan de zwakkere K-Cups.

Wat Is E-waste?

E-waste is de naam die wordt gegeven aan elk elektronisch product dat aan het einde van zijn levensduur is. Elektronica is de afgelopen eeuw steeds populairder geworden. E-waste wordt een groot probleem op stortplaatsen. Daarom wordt het steeds belangrijker om elektronische materialen en kleine apparaten op de juiste manier af te voeren.

Welke Koffiezetapparaten Gaan Het Langst Mee?

Welke koffiezetapparaten gaan het langst mee

Vaak, maar niet altijd, gaan duurdere koffiezetapparaten het langst mee. In het bijzonder, zoals elk klein apparaat, moeten apparaten met meer metaal en minder plastic duurzamer zijn. Voor een koffiezetapparaat dat echt lang meegaat, moet je natuurlijk op zoek naar iets niet-elektronisch, zoals een Franse pers, een mokka-pot of een percolator.