India Coffee De Beste Bonen

India is een groeiend koffieland, hoewel je het misschien niet weet. Experts letten nu op India. Het heeft een lange traditie in het produceren van Robusta-koffiebonen voor instant- en blendkoffies. De afgelopen jaren worden er door boeren meer Arabica-koffiebonen geproduceerd om de besten die er zijn te evenaren.

Lees verder om meer te weten te komen over de groeiende koffieproductie in India en de beste manier om van de heerlijke resultaten te genieten.

De 3 Beste Indiase Koffiesoorten In 2021

India levert al tientallen jaren Robusta-bonen voor espressomelanges. Maar pas onlangs is het naar voren gekomen als een speler op de markt voor speciale Arabica’s. Hier zijn drie uitstekende koffies die u kunt proberen om deze nieuwe ontwikkeling te ervaren.

Om echt een gevoel voor Indiase koffie te krijgen, is het cruciaal dat je eerst de uiterst unieke Monsoon Malabar-bonen proeft. Het unieke proces van het branden van deze koffiebonen is anders dan alle andere in de wereld, waardoor ze een onderscheidende smaak en een volle textuur hebben.

Volcanica Coffees Monsoon Malabar gebruikt bonen van AA-kwaliteit, de hoogst beschikbare kwaliteit. Ze zijn afkomstig van verschillende kleine boeren in de hele regio en gecertificeerd door de Rainforest Alliance. Ze zijn gecertificeerd door de Rainforest Alliance om ervoor te zorgen dat ze zijn geproduceerd op een manier die duurzaam is op alle niveaus: economisch, ecologisch en sociaal.

Over het algemeen hebben Monsooned Malabar-bonen een dikke textuur en houtachtige of aardse smaken. Het wordt vaak vergeleken met bonen van andere eilanden in de Stille Oceaan, zoals Sumatra en Sulawesi. Deze Volcanica medium roast is daar een uitstekend voorbeeld van.

Het wordt gekenmerkt door aardsheid, kruiden en houttonen, evenals tabak en rook. Maar deze vreemd klinkende combinatie is prachtig soepel dankzij de lage zuurgraad en natuurlijke zoetheid. Het kan worden gebrouwen met behulp van een Franse pers of espresso om zijn rijke textuur te laten zien.

Peaberry-koffie is zeldzaam, dus het is altijd een speciale traktatie. Dit is het resultaat van een natuurlijke mutatie waarbij een koffieplant één boon produceert in plaats van twee. Die ene boon, de peaberry, absorbeert alle voedingsstoffen die hij normaal gesproken zou delen, en produceert wat volgens velen een zoeter en smaakvoller brouwsel is.

Deckan koffiebranders’ voorbeeld van Deckan ondersteunt die theorie. Het heeft een milde smaak met lichte zuren en een soepele body, maar het bepalende kenmerk is de verrassende zoetheid. Als je er meestal voor kiest om suiker aan je brouwsel toe te voegen, is het misschien niet langer nodig.

De koffie wordt verbouwd in het Giri-gebergte in de regio Karnataka in het zuiden van India, een van de belangrijkste koffieregio’s van het land. De planten zijn van nature in de schaduw en omgeven door een overvloed aan biodiversiteit. Elke koffieboon is zorgvuldig geselecteerd om de peaberries te verwijderen.

Cafeïnevrije koffie heeft niet altijd de beste reputatie gehad, maar de tijden veranderen! Cafeïnevrije bonen kunnen net zo lekker en rijk van smaak zijn als ze worden geroosterd door een ervaren koffiebrander. En dat geldt zeker voor dit heerlijke brouwsel uit de evenaar.

Net als de Deckan Peaberry-bonen, worden deze koffiebonen hoog in de bergen van de regio Karnataka in India in de schaduw gekweekt. Ze zijn afkomstig van een enkele boerderij, maar op twee verschillende manieren verwerkt om extra complexiteit toe te voegen. Ze zijn licht gebrand om hun heldere zuurgraad en genuanceerde smaken te laten zien, met zoete dadels en marshmallows, in evenwicht gehouden door een vleugje bittere cacaobonen.

Cafeïnevrij maken wordt bereikt door Swiss Water, een volledig natuurlijk proces.

Deze veelzijdige koffie is geschikt voor vele zetmethodes. Probeer ze als een uniek en verfrissend koud brouwsel.

Alles Over Koffie In India

Deze gids bevat alles wat u moet weten over het verleden, het heden en de toekomst van Indiase koffie. Lees het door om alles te weten te komen over deze opkomende oorsprong en hoe u de beste Indiase koffiebonen kiest.

Geschiedenis En Groeiende Regio’s

Een van de meest fascinerende verhalen in de koffiegeschiedenis gaat over hoe koffie India bereikte. Hoewel koffie een bekende en gerespecteerde drank is in India, is het geen inheems gewas. Het zou met groot persoonlijk risico uit Jemen zijn gesmokkeld en verborgen in de baard van broeder Baba Budan. In de 16e eeuw vestigde Baba Budan de eerste koffieplanten in Karnataka in het zuidwesten van India.

Wat Zeg Je Van Vandaag?

Tegenwoordig is India de 7e grootste producent ter wereld en blijft de zuidelijke regio de koffieteelt domineren. Karnataka en Kerala zijn de belangrijkste koffieregio’s. Tamil Nadu is goed voor meer dan 70%. In het oosten wordt ook een kleine hoeveelheid koffie verbouwd, in Odisha en Andhra Pradesh.

Indiase koffie is meestal zoet en heeft een lage zuurgraad, hoewel dit kan variëren tussen specifieke herkomsten. Volgens de Coffee Board of India wordt de meeste koffie in het land in de schaduw verbouwd. Dit komt door de eisen van het klimaat, maar het heeft ook een positief neveneffect: het bevordert de biodiversiteit.

In India wordt koffie verbouwd onder dikke natuurlijke schaduw in ecologisch kwetsbare gebieden van de West- en Oost-Ghats. Dit is een van de 25 hotspots van biodiversiteit ter wereld.

Hoewel koffie uit India van oudsher als van mindere kwaliteit werd beschouwd dan andere speciale regio’s zoals Colombia en Ethiopië, begint dit te veranderen. Zowel binnen- als buitenlandse koffiedrinkers ontdekken de voordelen van hoogwaardige Indiase Arabica-koffie.

Hoewel de koffieconsumptie in India groeit, met name in de zuidelijke staten, is thee minder geliefd. Ze exporteren nog steeds meer dan 70% van hun bonen. Dit is voornamelijk bestemd voor Europese landen zoals Italië en Duitsland, maar Noord-Amerikaanse en Aziatische kopers voeden een markt voor speciale en micro-lot koffie.

Arabica En Robusta

Arabica en Robusta zijn de twee vele soorten koffiebonen. Arabicabonen hebben de voorkeur van liefhebbers van speciale koffie omdat ze een zoetere smaak en subtielere smaken hebben. Maar ook Robusta-bonen hebben hun plaats. Ze zijn gemakkelijker te telen, bieden boeren een betrouwbaarder inkomen en dragen vaak bij aan een donkere rijkdom aan espressomelanges.

In tegenstelling tot veel teeltregio’s, die hier op onze wereldkoffiekaart te zien zijn, worden zowel Robusta- als Arabica-bonen op grote schaal geteeld in India. Robusta, goed voor 70% van de koffieproductie, is de belangrijkste, maar dit aantal neemt af.

Het Indiase klimaat en de prevalentie van koffiebladroest maken Robusta een veiligere keuze voor boeren, en er is nog steeds veel vraag naar de bonen van Europese espressodrinkers.

Monsoon Malabar-koffie

Monsooned Malabar-koffie is het bepalende kenmerk van Indiase koffie. Deze term is nu beschermd. Dit is een geweldige manier om meer te weten te komen over deze unieke oorsprong. Dit unieke aanbod was al beschikbaar lang voordat de term ’terroir’ of speciale oorsprong populair werd.

Dus wat is het?

Oorspronkelijk was Monsooned Malabar-koffie een gelukkig toeval. Koffiebonen die vanuit India naar Engeland werden vervoerd op schepen, werden blootgesteld aan de moessonwinden en -regens langs de kust van Malabar. Dit proces zorgde ervoor dat ze opzwellen, bleek van kleur werden en een uitgesproken smaak kregen. Tegenwoordig wordt deze verwerking op een veel meer gecontroleerde manier gedaan, ontworpen om de blootstelling aan bonen na te bootsen die ooit op hun oceaanreis werden geconfronteerd.

Mmuso Matsapola, mede-eigenaar van The Coffee Mafia Roastery, zegt dat het brandproces de intensiteit van de boon vermindert en de zuurgraad verlaagt. Deze koffie is perfect voor iedereen die op zoek is naar een zacht brouwsel.

De bonen ondergaan een bevochtigingsproces dat hun pH bijna neutraliseert. Hierdoor ontstaat een zeer milde cup.

De smaken zijn aards en houtachtig met tonen van chocolade en kruiden. Ze hebben ook een vol lichaam. Het moessonkoffieproces is vergelijkbaar met Sumatraanse koffie.

Cijfers

De Coffee Board of India beoordeelt koffie in India. De Indian Board gebruikt een complex sorteersysteem om alle soorten koffiebonen te sorteren, inclusief Robusta. We zullen niet in de systeemnuances duiken, maar in wezen worden bonen gesorteerd op basis van hun vochtgehalte en grootte . Voor Monsoon Malabar-bonen is AA de hoogste graad.

Peaberry bonen zijn een unieke categorie.

Deze natuurlijke mutatie komt voor bij ongeveer 5% van de koffieplantensoorten. Het zorgt ervoor dat elke koffiebes slechts één boon groeit in plaats van twee, zodat die enkele boon, de peaberry, als veel smaakvoller wordt beschouwd. Als je de kans hebt om een peaberry te krijgen, is het de moeite waard. Toch zijn ze meestal iets duurder omdat ze met de hand moeten worden geplukt en zorgvuldig moeten worden gesorteerd.

Het Vonnis

De koffie-industrie in India bestaat al sinds het begin, maar de high-end koffieproductie begon net van de grond te komen. Als je op de begane grond wilt komen van wat zeker een uitzonderlijke groeiregio zal zijn, is dit het moment om Indiase koffie te proberen.

Een geweldige plek om te beginnen is met de uitstekende Monsoon Malabar-koffie van Volcanica . Dat is een voorproefje van het verleden en de toekomst van India’s koffie in één.

Veelgestelde Vragen

Wat Is Zuid-Indiase Filterkoffie?

Wat is ZuidIndiase filterkoffie

Zuid-Indiase filterkoffie is een koffiestijl die in Zuid-India wordt geserveerd. De traditionele Vietnamese phin wordt gebruikt om koffie te zetten. De schuimige gekookte melk wordt aan het mengsel toegevoegd en, indien nodig, suiker.

Wat Is Witlofkoffie?

Cichoreikoffie verwijst naar koffie waaraan cichoreiwortel is toegevoegd. Het is over de hele wereld bekend, ook in India. Witlof kan je koffie bitter maken of, zoals sommigen het liever noemen, anders dan gewone koffie. Cichoreiwortel wordt om vele redenen aan koffie toegevoegd. Sommige mensen denken dat het de koffie een sterkere smaak geeft en de kosten verlaagt.

Wat Is Speciale Koffie?

Er is geen strikte definitie van koffiespecialiteit. de SCAA definieert groene koffie als koffie die vrij is van primaire gebreken, geen trilling heeft, de juiste maat heeft en gedroogd is, in het kopje aanwezig is zonder fouten en vlekken en onderscheidende eigenschappen heeft. Anderen definiëren het als de kwaliteit van een gezette koffie.